Triki in nasveti
14.05.2012 11:50
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prelevimo mobilnik Android v zrcalno-refleksni fotoaparat

Mobilnik Android je lahko izjemno priročno orodje za zajem nepozabnih trenutkov!
Mobilnik Android je lahko izjemno priročno orodje za zajem nepozabnih trenutkov!

Zrcalno-refleksni fotoaparati so med ljubitelji fotografije zelo priljubljeni predvsem na račun zamenljivih objektivov. S tem se namreč pri zajemanju nepozabnih trenutkov zagotovi drugačen pogled oziroma perspektiva. Kljub temu se za njih odloči le peščica uporabnikov, saj so v primerjavi s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati zelo dragi. Zrcalno-refleksnim fotoaparatom lahko štejemo v slabost še njihovo velikost in težo.

Zadnje raziskave so pokazale, da se uporabniki otepajo celo kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Ti namreč večino svojih fotografij zajamejo kar s pametnimi mobilnimi telefoni Android. Mobilnik namreč nosijo s sabo skoraj povsod, kamor gredo in kakovost njihovih fotografij je že povsem primerljiva s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati nižjega in srednjega cenovnega razreda. Če k temu dodamo še izjemno uporabno aplikacijo AfterFocus, imamo vse, kar potrebujemo za kakovosten, brezskrben in umetniški zajem nepozabnih trenutkov z mobilnikom Android.

Brezplačna aplikacija AfterFocus je dosegljiva na portalu Google Play, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/tnvc1. Ta dejansko omogoča, da lahko z mobilnikom Android naredimo kakovostnejše slike. S pomočjo številnih programskih filtrov lahko namreč izdelamo bolj naravno in realistično fotografijo, primerljivo z zrcalno-refleksnimi fotoaparati. To lahko počnemo tudi z že shranjenimi slikami.

Aplikacija AfterFocus se lahko pobaha s številnimi uporabnimi funkcionalnostmi. Funkcionalnost pametne izbire območja ostrenja na primer omogoča, da kar s prstom določimo predmet, ki ga je potrebno izostriti. In to še ni vse. Na voljo imamo namreč še možnost izbire med bogato paleto raznovrstnih filtrov ter enostavnega deljenja fotografij z našimi prijatelji preko elektronske pošte in kratkih sporočil. V plačljivi različici (AfterFocus Pro) je na voljo še možnost izdelovanja tako imenovanih dvojnih slik (dveh zamaknjenih slik istega predmeta).

Uporaba aplikacije AfterFocus je vse prej kot zapletena. Ob vstopu v aplikacijo najprej izberemo možnost zajema fotografije (Take Photo) ali izbiro slike iz albuma (Select From Album). Po zajemu fotografije oziroma slike nam aplikacija AfterFocus prikaže kratek vodič uporabe. Nato lahko s fotografijo ali sliko počnemo praktično vse, kar nam poželi srce. Pri aplikaciji AfterFocus je praktično edina omejitev naša fantazija.


Prijavi napako v članku