Računalništvo, telefonija
05.06.2011 09:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavljen nov procesor OMAP4470

Podjetje bo prve primerke procesorjev proizvajalcem strojne opreme, začelo dobavljati v drugi polovici tega leta.
Podjetje bo prve primerke procesorjev proizvajalcem strojne opreme, začelo dobavljati v drugi polovici tega leta.

Podjetje Texas Instruments (TI) je predstavilo nov procesor iz serije OMAP4, namenjen tabličnim računalnikom, pametnim telefonom in podobnih napravam. Procesor OMAP4470 je še vedno proizveden v 45-nanometrskem proizvodnem procesu in ima štiri jedra nekoliko drugačne zasnove od podobnih rešitev.

Procesor je tako grajen iz dvoje jeder ARM Cortex-A9 takta 1,8 GHz in dveh zelo varčnih Cortex-M3 jeder, ki delujeta pri 266 MHz. Takšna zasnova jeder omogoča optimalno upravljanje z energijo – hitrejša jedra so tako zadolžena za zahtevne aplikacije in igre, medtem ko počasnejša jedra služijo manj zahtevnim nalogam, kot so opravljanje z elementi grafičnega vmesnika ali poganjanje aplikacij v ozadju.

V procesor je vgrajeno tudi PowerVR SGX544 grafično jedro, za katero podjetje Texas Instruments navaja, da ponuja do 80 odstotkov večjo zmogljivost pri deskanju po internetu in približno do 2,5-krat boljše delovanje v grafičnih aplikacijah (kot so igre), glede na predhodnika z oznako OMAP4430. Platforma podpira ločljivosti zaslonov do 2048 x 1536 slikovnih točk in hitri (v primerjavi s klasičnimi rešitvami v mobilnih napravah) dvo kanalni LPDDR2 466 MHz pomnilnik. Prve naprave, ki bodo temeljile na teh procesorjih, je na trgu mogoče pričakovati šele v prvi polovici prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku