Računalništvo, telefonija
16.11.2016 07:41
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozabljene naprave, ki se vračajo v uporabo

..Svet je nakopičen s sodobno tehnologijo, ki nam lahko v določenih trenutkih celo zagreni življenje. Zato ne preseneča, da se skorajda že pozabljene naprave ponovno vračajo v naše vsakdanje življenje..
Skorajda že pozabljene naprave bi se lahko vrnile že v bližnji prihodnosti.
Skorajda že pozabljene naprave bi se lahko vrnile že v bližnji prihodnosti.

V nadaljevanju si poglejmo sedem že skoraj pozabljenih naprav, ki se ponovno vračajo v uporabo. Presenečeni boste nad tem, kar nas bo čakalo na prodajnih policah v naslednjih nekaj mesecih.

Pozivnik

Se še spominjate pozivnikov? Ti so bili kot mobilni telefoni, le da se z njimi ni dalo opravljati telefonskih klicev, saj so prikazovali le kratka sporočila. To je odlična naprava predvsem za tiste, ki ne želijo takoj odgovoriti osebi, ki jo v določenem trenutku kliče.

Faks

Komunikacija preko elektronskih medijev je sila priročna, a kaj, ko so sporočila vidna le, če smo pred zaslonom. Z uporabo faks naprav bi bilo življenje precej lepše, saj nas bi prijatelji lahko navdušili s sporočilom, ki bi se neposredno natisnilo na papir.

iPod

Pred nekaj leti je bil večpredstavnostni predvajalnik iPod v središču pozornosti pri vseh ljubiteljih glasbe. Danes ni več, saj skoraj vsi poslušajo glasbo na pametnem mobilnem telefonu preko spletne storitve Spotify. Ker pa se vse več uporabnikov ponovno zanima za predvajalnike iPod s 160-gigabajtnim prostorom, ne preseneča, da je njegova cena na portalu eBay astronomsko visoka.

Analogni fotoaparati

Kompaktne digitalne fotoaparate so izpodrinili pametni mobilni telefoni. To je seveda zelo priročno, a kaj hitro se lahko zgodi, da bomo fotografije izgubili za vedno, saj jih praktično nikoli ne natisnemo na papir. Zaradi tega se na trgu pojavlja zanimanje za klasične analogne fotoaparate, ki ponujajo svojevrstno izkušnjo. Ker fotografije ni mogoče pogledati preden jo razvijemo, je to posebno doživetje, ki bi ga moral vsakdo preizkusiti vsaj enkrat v življenju.

Arkadne konzole

Pred mnogimi leti, ko sta kraljevali igri Pac-Man in Donkey Kong, so bile igričarjem na voljo arkadne konzole, ki so v višino segale skoraj dva metra. Mnogi razmišljajo, da bi jih bilo treba ponovno uvesti, saj bi se s tem igričaji ponovno začeli družiti. Kar bi bilo potrebno storiti, je le to, da bi arkadne konzole opremili z brezžično povezavo, da bi se lahko med sabo pomerili igričarji s celega sveta.


Pisalni stroji

Čeprav so pisalni stroji že dolgo del človeške zgodovine, se tu in tam najdejo nostalgiki, ki so tovrstne naprave resnično oboževali. Največja prednost pisalnih strojev je bila ta, da ni bilo motenj pri pisanju besedila, po drugi strani pa je ta način dela zahteval izjemno natančnost, saj so bile napake hitro kaznovane. Morda bodo tovrstne naprave kmalu ponovno v prodaji.

Zgoščenke

Vinilne plošče se ponovno vračajo na sceno, po vsej verjetnosti pa jim bodo sledile še zgoščenke. Zgoščenke lahko poskušamo tudi, ko nismo priključeni na svetovni splet ali prilepljeni na računalnik, vendar je treba za to vložiti nekaj denarja v primerno strojno opremo.


Prijavi napako v članku