Spletni brskalniki
07.05.2010 09:50

Deli z drugimi:

Share

Poskusni Internet Explorer 9 drugič

Poskusni Internet Explorer 9 drugič
Poskusni Internet Explorer 9 drugič

Microsoft je za razvijalce spletnih strani in računalniške zanesenjake pripravil drugo poskusno platformo Windows Internet Explorer Platform Preview, ki je namenjena preizkušanju tehnologij, ki bodo uporabljene pri pripravi devete različice priljubljenega spletnega brskalnika Internet Explorer. Tudi novinec se lahko pobaha z večjedrnim pogonom JavaScript (razvojna oznaka Chakra) in povsem prenovljenim strojno-pospešenim grafičnim podsistemom.

Microsoftovi programerji so pri drugi poskusni platformi brskalnika Internet Explorer 9 izboljšali predvsem zmogljivost in združljivost s spletnimi standardi. Pri izrisu spletnih strani HTML5 je novinec v preizkusu Acid3, ki služi kot sredstvo za odrivanje napak v brskalnikih pri prikazovanju spletnih strani, izdelanih v programskih jezikih HTML in CSS, namreč dosegel kar 68 točk od skupno 100. Predhodna različica pa le 55 točk. Drugi poskusni Internet Explorer 9 nudi programsko podporo še za številne druge spletne tehnologije, kot so na primer CSS3, Scalable Vector Graphics (SVG), XHTML, H.264 in MPEG4.

Poskusna druga platforma Windows Internet Explorer Platform Preview je na voljo za uporabnike Microsoftovih operacijskih sistemov Windows 7 in Windows Vista SP2. Novost lahko brezplačno prenesemo iz spletne strani http://ie.microsoft.com/testdrive/ in jo lahko namestimo kar poleg obstoječe različice spletnega brskalnika Internet Explorer 8.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku