Programska oprema
12.02.2010 09:30
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Portal Youtube s sistemom starševskega nadzora

YouTube je med posameznimi stranmi še naprej krepko v vodstvu.
YouTube je med posameznimi stranmi še naprej krepko v vodstvu.

Spletno okolje

predstavlja največjo nočno moro vsakega skrbnega starša. Za večino otrok, mlajših od deset let, predstavljajo največjo nevarnost predvsem spletne strani z neprimerno vsebino ter socialne mreže in spletne klepetalnice. Zaradi tega vse več staršev na računalnike namešča programe za starševski nadzor, ki otroke bolj ali manj varujejo pred neprimernimi vsebinami.

Da bi lahko starši otroke obvarovali pred neprimernimi vsebinami tudi na spletnem portalu Youtube, so programerji podjetja Google zanj pripravili napredni sistem starševskega nadzora. Povezava do sistema se nahaja na vsaki strani portala Youtube in sicer čisto na dnu. S klikom na povezavo »Safety Mode is off« lahko vključimo tako filter neprimernih video kot tudi tekstovnih vsebin.

Čeprav lahko z vklopom sistema starševskega nadzora otroke dovolj učinkovito obvarujemo pred neprimernimi vsebinami na portalu Youtube, se je potrebno ob tem tudi zavedati, da sam sistem ne more zagotoviti povsem varnega pregledovanja vsebin. Zato tudi pogovor z otrokom in občasni nadzor tu ne bosta odveč.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku