Računalništvo, telefonija
17.09.2010 09:01

Deli z drugimi:

Share

Popusti ob 20-letnici podjetja 3BM!

Za tester za računalniške kable so dobili zlato medaljo na razstavi inovacij IENA v Nürnbergu.
Za tester za računalniške kable so dobili zlato medaljo na razstavi inovacij IENA v Nürnbergu.

Jeseniško računalniško podjetje 3BM Elektronika in mikroračunalniki d.o.o. te dni praznuje 20-letnico ustanovitve. Ustanovljeno je bilo 17. septembra 1990. Lahko bi rekli, da je bil to čas prvih začetkov podjetništva, saj so si le najpogumnejši upali zapustiti varne službe v velikih podjetjih.

Prva dejavnost omenjenega podjetja je bil servis elektronike na različnih industrijskih strojih in napravah, katero so kmalu razširili na servis osebnih računalnikov, tiskalnikov, monitorjev in druge opreme. Ker gresta servis in prodaja z roko v roki, so začeli računalniško opremo tudi prodajati.

Poleg dveh patentov doma in v tujini, so za svoje izdelke prejeli tudi več priznanj doma in v tujini. Za tester za računalniške kable so dobili zlato medaljo na razstavi inovacij IENA v Nürnbergu.

Danes so eni redkih ali celo edini v Sloveniji, ki popravljajo zelo zahtevne plošče prenosnih računalnikov in osnovne plošče osebnih računalnikov. Kopirajo tudi integrirana vezja z BIOS programom, rešujejo podatke s pokvarjenih diskov, v zadnjem času pa tudi iz zbrisanih flash-kartic za fotoaparate.

Seveda se ukvarjajo tudi z vsemi ostalimi servisnimi storitvami, kot so popravila in nadgradnje računalnikov, čiščenje virusov in zaščito pred njimi, instalacije programov, popravila tiskalnikov, priklop mrež in interneta, itd.

Za osvojitev tako širokega znanja so morali končati mnoga izobraževanja pri dobaviteljih opreme Epson, HP, Canon, Brother, PCX, Microsoft, omeniti pa velja tudi, da so med prvimi v Sloveniji pridobili tudi Evropsko računalniško spričevalo.

Kot bi rekla Nina Osenar: “Čas je za nasvete za shopping: V podjetju 3BM so ob 20-letnici za svoje stranke pripravili posebne jubilejne popuste.”


Prijavi napako v članku