Računalništvo, telefonija
04.11.2017 14:08

Deli z drugimi:

Share

Popolnoma razgaljeni iPhone X. Kaj skriva v notranjosti?

Pri telefonu Google Pixel XL je najtežje ločiti zaslon od zaščitnega stekla!
Pri telefonu Google Pixel XL je najtežje ločiti zaslon od zaščitnega stekla!

Pri slovenskih pooblaščenih prodajalcih (Telekom Slovenije, A1 Slovenija, trgovina EPL, trgovina iStore in trgovina iStyle) so nedavno začeli s prodajo trenutno najbolj želenega pametnega mobilnega telefona letos. Tu seveda govorimo o Applovem pametnem mobilnem telefonu iPhone X, ki so ga trgovci kljub izjemno visoki ceni razprodali že v nekaj urah. Zato ne preseneča, da so se nad njega spravili zanesenjaki spletnega portala iFixit. Ti so novi iPhone pričakovano razstavili na prafaktorje z namenom da bi ugotovili, kaj vse se skriva pod najbolj vročo mobilno napravo ta trenutek.

Novi izdelek podjetja Apple je na presenečenje mnogih dobil relativno dobro oceno z naslova popravljivosti (6 od skupno 10) in sicer predvsem na račun zaslona in baterije, ki ju je mogoče relativno enostavno zamenjati. Apple je namesto lepila uporabil večinoma vijake, določen izziv pa pri popravilu predstavlja zaščita proti prahu in vodi. Zanesenjaki spletnega portala iFixit pa so bili nekoliko manj navdušeni nad uporabljenimi kablovji, saj so ti prepleteni po celotni napravi in nad sprednjim steklom, saj se pri padcu zelo hitro poškoduje in je potrebna zamenjava,

Najnovejši podvig zanesenjakov spletne strani iFixit si lahko ogledate na spletni povezavi http://bit.ly/iPhone-X-Teardown-Video. Postopek razstavljanja novega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone X pa je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/iPhone-X-Teardown-iFixit.


Prijavi napako v članku