Računalništvo, telefonija
27.10.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

Ponovno je zaživel ČvekiFON

ČvekiFON je telefonska številka, ki povezuje starejše ljudi med seboj v času koronavirusa. Namenjena je predvsem tistim, ki so sami doma in ne znajo uporabljati pametnega telefona, seveda pa jo lahko pokliče kdorkoli.
Ponovno je zaživel ČvekiFON
Ponovno je zaživel ČvekiFON

Telefonska številka je popolnoma brezplačna, kar pomeni da lahko govorite ure in ure, ne da bi morali skrbeti za strošek oziroma za minute, ki so vam še ostale na voljo v paketu. Prav tako je varen, saj je identiteta klicatelja in klicočega skrita.

Deluje vsak dan, torej 7. dni v tednu, in sicer med 8. in 20. uro, tudi med vikendi in prazniki. Najbolj pomembno pa je, da je zelo enostaven, saj je zgolj potrebno poklicati telefonsko številko in slediti enostavnim navodilom.

Pred prvo uporabo je potrebno opraviti prijavo, skozi katero vas vodi sam ČvekiFON. Prav tako se lahko uporabnik odjavi s klicem na isto telefonsko številko.

ČvekiFON je skupni projekt Simbioze in Humanitarčka, samega projekta pa ne bi bilo brez mobilnega operaterja A1. Projekt je podprlo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Pogosta vprašanja:

Kolikokrat dnevno lahko pokličem? Pokličeš lahko kolikokrat želiš.
​- Kako dolgo se lahko pogovarjam? ČvekiFON je manenjen pravim klepetuljam, zato zgornje omejitve klica ni.
​- Ali moram vztrajati, ko zaslišim glasbo? Seveda. ČvekiFON išče sogovornika. Včasih potrebuje nekoliko dlje časa. Zato le pogumno vztrajaj.
​- Ali mi ČvekiFON vedno najde sogovornika? Če se predvideni sogovornih ne javi, ČvekiFON poišče drugega. Iskanje nadaljuje vse dokler se na drugi strani ne javi sogovornik, pripravljen na klepet. ČvekiFON nikoli ne obupa, zato tudi ti vztrajaj.
​- Ali me ČvekiFON prekine po 20.00 uri? V kolikor je ČvekiFON aktiviran pred 20.00 uro in je klic vzpostavljen, lahko mirno nadaljuječ klepet. Po 20.00 uri pa klici preko ČvekiFONa do 8.00 ure zjutraj niso mogoči.
​- Ali je moja številka vidna tistemu, ki ga kličem? Nikakor. Klicoči vidi le številko ČvekiFONa.
​- Kako vem, da me kliče ČvekiFON? ČvekiFON te pokliče preko številke 059 680 000 ali 080 38 07.
​- Ali se lahko po odjavi ponovno prijavim? Seveda. Prijava in odjava iz ČvekiFONa je brezplačna in jo lahko izvedeš kolikokrat želiš. Vendar pozor: ko si odjavljen, nisi v bazi in ne moreš prejeti klica s strani ČvekiFONa.

Telefonska številka -> 080 38 07


Prijavi napako v članku