Računalništvo, telefonija
08.06.2017 21:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pollitrski neslišni računalnik z Androidom

S kompaktnim računalnikom Shuttle XPC NS02 zagotovo ne bomo zgrešili!
S kompaktnim računalnikom Shuttle XPC NS02 zagotovo ne bomo zgrešili!

Ker vse več uporabnikov osebnih računalnikov prisega na izdelke kompaktnih oblik, so inženirji podjetja Shuttle pošteno zavihali rokave in pripravili miniaturni računalnik, ki se mu je preprosto nemogoče upreti. V ohišje izjemno kompaktne oblike prostornine zgolj pol litra je namreč njegovim inženirjem uspelo spraviti dovolj zmogljivo strojno opremo, ki lahko brez težav poganja mobilni operacijski sistem Android 5.1.1 Lollipop. To pomeni, da lahko novinca uporabljamo tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot tudi za zabavo in predvajanje večpredstavnostih vsebin.

Podjetje Shuttle je v prodajo ponudilo dva modela novosti, in sicer s prodajno oznako NS02A in NS02E, ključna razlika med njima pa je v tem, da lahko model NS02E napajamo celo preko ethernet oziroma omrežnega kabla. Strojna oprema novincev pa je enaka, saj sta oba modela opremljena z mobilnim 64-bitnim procesorjem Rockchip RK3368 (osem jeder Cortex-A53) frekvence 1,5 gigahercev, vgrajena grafična kartica PowerVR SGX6110 GPU s polno podporo ločljivosti 4K, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora.

Po potrebi lahko vanj vgradimo še 6,35-centimetrski oziroma 2,5-palčni trdi disk oziroma pogon Solid State do višine sedem milimetrov. Ker je novost opremljena z nosilcem VESA, jo lahko brez težav pritrdimo na zaslon ali televizor, za izris slik pa sta na voljo vmesnik HDMI. Ker ohišje kompaktnih osebnih računalnikov Shuttle XPC NS02A oziroma NS02A meri le 141 x 141 x 29 milimetrov in je opremljen z neslišnim hladilnim sistemom, se bo zlahka prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom in ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in mobilnih iger za Android.


Prijavi napako v članku