Računalništvo, telefonija
18.05.2013 09:04
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poletna šola EdIT prispeva tudi k večji zaposljivosti študentov

Poletna šola EdIT, pod okriljem podjetja ComTrade, bo julija že osemnajstič odprla svoja vrata za študente, ki želijo svoje znanje dopolniti s praktičnim znanjem in izkušnjami, ki so danes ključnega pomena za uspešen začetek karierne poti. Študentje in študenke, ki svojo poslovno pot vidijo v segmentu informacijske tehnologije, se na brezplačno poletno šolo EdIT lahko prijavijo do vključno 9. junija.
Prijavi se na EdIT 2013!
Prijavi se na EdIT 2013!

Poletna šola EdIT poteka v treh državah – Sloveniji, Srbiji ter Bosni in Hercegovini na šestih lokacijah – v Ljubljani, Mariboru, Beogradu, Kragujevcu, Banjaluki in Sarajevu.

EdIT 2013 bo v Sloveniji potekal na obeh lokacijah, od 8. – 19. julija 2013. Šola ponuja možnost sodelovanja z najboljšimi IT strokovnjaki, prav tako pa študentom omogoča, da kot pravi raziskovalci svoje znanje dopolnijo na realnih projektih. Timsko delo in strokovna podpora mentorjev zagotavljata, da se mladi naučijo dela v skupini, obenem pa razvijajo svoje potenciale. Na brezplačno poletno šolo EdIT se lahko prijavijo do vključno 9. junija.

Projekti s katerimi se bodo soočali mladi sledijo Eko trendom ter predstavljajo poseben izziv tistim, ki jih zanimajo vgradni sistemi, android aplikacije in gamification. V Ljubljani se bodo študentje ukvarjali z izzivom Bodi Smart Bodi Eko, saj bodo oblikovali program za energijsko varčen dom, ki spodbuja varčno porabo energije. V Mariboru pa bodo reševali izziv Gamification mobilnega portala, saj bodo izdelali mobilni portal, preko katerega bo mogoče dostopati do mobilnih iger in jih tudi igrati.

ComTrade se s s takim načinom delovanja trudi prispevati k dvigu nivoja znanja mladih, in jim pomaga pridobiti dobro izkušnjo ter referenco, kar jim omogoča, da postanejo lažje zaposljivi.

Živa Gorup Reichmann, vodja razvoja kompetenc v podjetju ComTrade: »Že pred leti smo trdili, da je EdIT neke vrste medgeneracijski projekt, pri katerem podjetje menja znanje za mladostno energijo in drugačne ideje. Tako ostaja tudi, ko EdIT postaja polnoleten in ga prvič uradno predstavljamo tudi študentom v Nemčiji in Avstriji.«

**

Začetki EdITa

Začetki EdIT izobraževanja bodočih kadrov segajo že v leto 1996, ko se je s prvimi realnimi izzivi v okviru poletne šole spoprijelo le 10 udeležencev. Danes je ta projekt postal že tradicionalen, saj se ponaša že z 18 letno tradicijo in s kakovostnim programom vsako leto pritegne večje število udeležencev. Vse večje število prijavljenih z različnih fakultet je dokaz, da EdIT sledi razvoju družbe in ponuja aktualne programe za razvoj novih produktov, po katerih se pojavlja povpraševanje na gospodarskem? trgu. Leta 2007 je poletna šola prejela tudi 2. nagrado na natečaju za najboljši kadrovski projekt.

**

O podjetju ComTradu

ComTrade je mednarodno podjetje, specializirano za informacijske tehnologije. Podjetja v skupini poslujejo na področjih razvoja informacijskih rešitev, sistemske integracije in distribucije informacijskih tehnologij ter strankam zagotavljajo poslovne rešitve z dodano vrednostjo, s katerimi lahko znižajo stroške in povečajo dobičkonosnost. ComTrade zaposluje več kot 1500 strokovnjakov v 10 državah, z več kot 1000 razvijalci programske opreme pa podjetje zagotavlja vrhunsko strokovno znanje v panogah upravljanja shranjevanja podatkov, vgradnih sistemov, igralništva in razvoja prilagojenih aplikacij. www.comtrade.si

Povezave

Opis projektov in prijava: http://www.comtrade.com/si/o-nas/kariera/studenti/poletna-sola-edit/

Facebook: https://www.facebook.com/ctedit

Več informacij

Špela Rojnik

ComTrade d.o.o.

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: +386 1 58 65 654

spela.rojnik@comtrade.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku