Računalništvo, telefonija
31.07.2009 10:30

Deli z drugimi:

Share

Podvodno optično omrežje Seacom v dolžini 17.000 kilometrov začelo delovati

Načrt širitve Seacom
Načrt širitve Seacom

Podjetje SEACOM je danes objavilo, da je dokončalo izgradnjo 17.000-kilometrskega podmorskega optičnega kabelskega sistema z zmogljivostjo 1,28 terabajta na sekundo (Tb/sek), ki povezuje južno in vzhodno Afriko prek Indije in Evrope s svetovnimi omrežji. Nameščene so bile povezovalne zmogljivosti za prenos signala med Johannesburgom, Nairobijem in Kampalo ter obalnimi sprejemnimi postajami. SEACOM in njegovi partnerji pa se trudijo, da bi v kratkem zagotovili še zadnje povezave s Kigalijem in Addis Ababom.

Z začetkom obratovanja sistema SEACOM so se odprla vrata neverjetnim priložnostim za samo delček trenutne cene, saj lahko vlade, poslovni direktorji in prebivalci zdaj uporabljajo omrežje kot platformo za konkuriranje svetu, zagon gospodarske rasti in izboljšanje kakovosti življenja na celotnem kontinentu.

Koristi 17.000-kilometrskega podvodnega optičnega kabelskega sistema z zmogljivostjo 1,28 terabajta na sekundo (Tb/sek) so daljnosežne in ne gre zgolj za namestitev širokopasovne povezave v domovih in pisarnah. Gre za prebivalce Afrike, da se jim omogoči dostop do omrežij, gre za spreminjanje življenj in izboljšanje načina, kako države načrtujejo svoje javne storitve, zdravstvo, prevoz, gradnjo in celo športne prireditve.

Vzemimo zdravstveno oskrbo za primer. Širokopasovna povezava je ključnega pomena za uspeh telemedicine, saj skupnostim omogoča večkanalni dostop do širokega nabora zdravstvenih storitev. Ta mejnik bo pomagal izboljšati medsebojno sodelovanje zdravstvenih delavcev, možnosti samozdravljenja in osnovno zdravstveno oskrbo. Te izboljšave bodo pomagale optimizirati storilnost zdravstvenih storitev kot celote, rezultat česar bo bolj zdrav in gospodarsko močnejši narod.


Prijavi napako v članku