Računalništvo, telefonija
22.11.2007 14:49

Deli z drugimi:

Share

Podjetniški pospeševalnik

V Microsoftovem centru za inovacije v Mariboru se je začela dvodnevna prireditev v okviru programa Podjetniški pospeševalnik. Slednji je namenjen predvsem študentom tehniških smeri, raziskovalcem, razvijalcem v podjetjih in podjetnikom ter vsem ostalim, ki razvijajo nove rešitve, zanimive za komercializacijo. Tokratna prireditev predstavlja začetek programa Podjetniškega pospeševalnika, ki se bo odvijal do januarja 2008, ko se bo zaključil s predstavitvijo poslovnih načrtov potencialnim vlagateljem oziroma poslovnim partnerjem.

22. in 23. novembra se je v Microsoftovem centru za inovacije v Mariboru začel Podjetniški pospeševalnik, na katerem se bodo lahko študentje, raziskovalci, razvojniki in ostali preizkusili v razvoju inovativnih idej. Ključni poudarek je na poslovnih priložnostih, povezanih z uporabo informacijskih tehnologij na najrazličnejših področjih. Program podjetniškega pospeševalnika je namenjen iskanju najboljših poti za uspešno komercializacijo poslovnih priložnosti v obliki ustanovitve visokotehnološkega mladega podjetja oziroma pogodbenega sodelovanja s podjetjem, ki bo rešitve tržilo.

Dva dni delavnic tako zaznamuje prvi del izvajanja programa Podjetniške pospeševalnika, na katerega se je prijavilo 10 ekip. Po zaključku delavnic bodo ekipe sodelovale z mentorji pri pripravi svojih rešitev in poslovnih načrtov, januarja 2008 pa bodo rešitve predstavljene potencialnim vlagateljem ter poslovnim partnerjem.

»Podjetniški pospeševalnik predstavlja uresničevanje cilja, ki smo si ga s partnerji zastavili pri odprtju Microsoftovega centra za inovacije v Mariboru. Preko delavnic spodbuja lokalno inovativnost, s tem pa tudi nastajanje novih podjetij in gospodarsko rast,« je dejal Matej Potokar, generalni direktor slovenskega Microsofta.

»Podjetniški pospeševalnik bo v pomoč pri ustanavljanju in rasti visokotehnoloških podjetij. Spodbuja inovativnost in razvoj novih izdelkov, storitev in tehnologij, s čimer igra pomembno vlogo pri povečevanju konkurenčnosti regije in celotne države,« je povedal mag. Matej Rus, direktor Tovarne podjemov.

Program podjetniškega pospeševalnika se pod okriljem Microsoftovega inovacijskega centra (MIC) odvija v okviru sklopa delavnic, na katerih udeleženci pridobijo ključna poslovna znanja za presojo podjetniške ideje ter oblikovanje učinkovitega poslovnega načrta (izvedba raziskave trga, priprava načrta trženja, oblikovanje inovativnega poslovnega modela, priprava finančnih projekcij). Poslovni načrt bodo ob zaključku programa predstavili potencialnim vlagateljem (poslovnim angelom, skladom tveganega kapitala) oziroma drugim poslovnim partnerjem. Poleg poslovnih vsebin bodo v okviru delavnic predstavljene tudi praktične izkušnje tehnoloških podjetij na področju razvoja in komercializacije novih rešitev, ki temeljijo na uporabi najsodobnejših informacijskih in komunikacijskih tehnologij.

»S Podjetniškim pospeševalnikom omogočamo študentom, raziskovalcem in manjšim podjetjem, da se začnejo ukvarjati z razvojem in inovacijami. Na ta način krepimo njihovo konkurenčnost, hkrati pa odpiramo nove priložnosti na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij,« je dejal dr. Matjaž Jurič, direktor Znanstvenega parka Maribor.

Z izvedbo programa želi Microsoftov inovacijski center v sodelovanju s partnerji nadgraditi obstoječe pobude, kot je na primer Microsoft Imagine Cup, ter udeležence pripraviti na sodelovanje na različnih podjetniških tekmovanjih (Start:up Slovenija) ter prireditvah (Slovenski forum inovacij).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več
Zlati partner

Endava

, ,