Računalništvo, telefonija
02.09.2008 08:38

Deli z drugimi:

Share

Podjetje Samsung Electronics na sejmu IFA 2008

V svojem otvoritvenem govoru na sejmu IFA z naslovom “Seamless Experience” (doživetje brez primerjave) je dr. Jongwoo Park, predsednik oddelka Digitalnih medijev Samsung Electronics poudaril vodilni položaj podjetja na področju zabavne elektronike. Javnost je obvestil o načrtih podjetja Samsung, pri katerih poleg postavljanja novih tehničnih meril pri razvijanju izdelkov prav tako želi ustvariti možnosti, s katerimi bo kupcem uporaba digitalnih tehnologij dostopna in koristna prav vsak dan.

Podjetje Samsung pa na svoje zastave ni napisalo le slogana “Seamless Experience” temveč hkrati predstavlja tako imenovano “4-C” iniciativo. Potemtakem se bosta razvoj izdelkov in trženje le teh pri podjetju Samsung v prihodnosti orientirala po štirih središčnih konceptih: Content & Service (vsebina in storitve), Connectivity (povezljivost), Creativity (kreativnost) in Component (komponentnost).

Nova ponudba izdelkov podjetja Samsung Electronics obsega veliko več kot le čisto tehnično izpopolnjevanje. Podjetje polaga veliko pozornosti vsebinam in ponudbam, od katerih imajo uporabniki dodatno korist. Takšna je tudi edinstvena InfoLive funkcija, s katero so opremljeni televizorji serije 7, 8 in 9. S pomočjo funkcije InfoLive lahko uporabnik televizorja v kombinaciji z internetom neposredno dostopa do poročil, vremenskih napovedi in borznih informacij. Naprave pa so opremljene tudi s profesionalno pripravljenimi vsebinskimi ponudbami kot so umetnostna galerija, program za kuhanje in jogo kakor tudi videoigre za otroke.

Prav tako pa so pri Samsungu posodobili in poenostavili upravljalne komande televizorjev. Tako je uporabniku omogočen hiter in preprost dostop do številnih modernih funkcij, kot je na primer WISELINK Pro. Funkcija WISELINK Pro deluje v kombinaciji s hitrim USB 2.0 vmesnikom za priklop računalnika, digitalnega fotoaparata, videokamere ali MP3 predvajalnika in tako omogoča, da lahko tam shranjene vsebine na zaslonu televizorja poiščete in tudi predvajate. S pomočjo Smart Content Manager-ja in novo razvitega daljinskega upravljalnika z vrtljivim gumbom “Wheel-Key” bo lahko uporabnik na zaslon televizorja neposredno priklical in urejal svoje videoposnetke, fotografije ter glasbene datoteke.

Televizorji so opremljeni s protokolom Anynet+ HDMI-CEC, ki omogoča, da samo z enim daljinskim upravljalnikom upravljate večje število priklopljenih Samsungovih naprav kot na primer domači kino, Blu-ray predvajalnik, videokamero, digitalni fotoaparat in seveda tudi sam televizor. Številne naprave, ki jih podjetje Samsung predstavlja na mednarodnem sejmu IFA, kot na primer videokamera HMX20, digitalni fotoaparat NV100HD in Blu-ray predvajalnik pete generacije BD-P2500 s Samsungovimi televizorji harmonirajo več kot odlično.

Poleg tega pa so televizorji serije 7, 8 in 9 prav tako opremljeni s funkcijo DLNA. Tako lahko s pomočjo primernih računalniških programov iz interneta naložene ali predvajane vsebine predvajate na več televizijskih zaslonih hkrati.

Nenazadnje pa je mogoče Blu-ray predvajalnik BD-P2500 prek etherneta ali USB vmesnika brez težav posodobiti z najnovejšim Blu-ray profilom, v kolikor je posodobitev na internetu že na voljo.

Podjetje Samsung je na letošnjem mednarodnem sejmu IFA pod drobnogled vzelo predvsem dizajn naprav. V središču razstave so tako med drugim neverjetno tanki televizorji serije 8 (40, 46 in 52 palcev). S 44,4 mm globine so ti za več kot polovico plitvejši od predhodnikov. Zmanjšanje globine televizorjev za 55 odstotkov pa poskrbi za še elegantnejši dizajn.

V sodelovanju z modnim oblikovalcem Georgiom Armanijem je podjetje Samsung v Koreji izdelalo televizor Georgio Armani Samsung. Zaradi edinstvenega črnega odtenka in odlične imitacije lesa na ohišju televizorja, ta tako izžareva elegantnost in toplino.

Poleg tega je podjetje Samsung popolnoma prenovilo daljinske upravljalnike televizorjev serije 7, 8 in 9 in jih tako prilagodilo novim menijem. Izstopajoča lastnost je novi vrtljivi gumb, tako imenovani Wheel-Key, s katerim se uporabnik na enostaven način premika skozi vsebine in opcije menijev. Televizorji serije 8 in 9 pa so poleg tega opremljeni še z dodatnim daljinskim upravljalnikom. Ta izstopa zaradi svoje nenavadne oblike, spominja namreč na kremenjak, in lahko tako služi kot dekorativna obogatitev vsake dnevne sobe.

Na mednarodnem sejmu IFA v Berlinu podjetje Samsung predstavlja različne odlične izdelke. K tem lahko med drugim zagotovo prištevamo: 200 Hz LCD televizor (40, 46, 52 palcev) z ultramoderno LCD tehnologijo, super ozek 52-palčni LCD televizor z globino samo 2,5 cm, 82-palčni QFHD televizor z ločljivostjo 3.840 x 2160 točk (=Quadruple Full-High Definition, QFHD) in 31-palčni OLED televizor z OLED panelom Samsunga SDI.

Med drugim podjetje Samsung kot novosti prav tako navaja nove LCD televizorje serije 9 (46 in 55 palcev), ki so sposobni, zahvaljujoč se Smart-LED tehnologiji in Ultra Clear panelom, ustvariti zelo temno črno barvo ter se ponašajo z nepremagljivim razmerjem kontrastov. Kot pravo posebnost pa lahko navedemo tehnologijo “Local Dimming”, inteligentno funkcijo, ki znatno zniža porabo električne energije.

S 14,7 milijoni točk pa kompakten digitalni fotoaparat NV100HD ustvarja, v primerjavi s podobnimi izdelki, najostrejše slike nasploh.

Računalniški monitorji SyncMaster 2233HZ in 2243HZ vas bodo prepričali z izredno hitrim odzivnim časom Motion Picture Response Time s tehnologijo Enhanced MPA II. Odzivni čas so pri Samsungu uspeli znižati iz 30 ms na samo 10 ms, zaradi česar bodo igre in videoposnetki postali popolnoma novo doživetje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več