Računalništvo, telefonija
03.02.2004 11:09
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Po diplomo na internet

Koliko stane “diploma”, s kakršno bi delovno mesto spremenili v zdravniško ordinacijo ali odvetniško pisarno iz ameriških filmov? Na spletnem naslovu www.certifikat.net so diplome zastonj! Pravzaprav je brezplačno oblikovanje, saj lahko s pomočjo spletnega oblikovalskega programa vsak uporabnik sam izoblikuje “svojo” diplomo, certifikat ali drugo ugledno listino.

Internetni program, za katerega zadostuje srednje dober računalnik, internetna povezava in (barvni) tiskalnik, so z lastnim znanjem ustvarili v programersko-oblikovalski hiši Citadela in mu nadeli ime CitadelaDesignPrint. Omogoča poljubno izbiro barvnih kombinacij, pozicioniranje logotipov in slik in izbiro različnih tipov pisav (fontov); vse od klasičnih do bolj nenavadnih, kot je na primer tipografija, ki izhaja iz Shakespearove pisave, črke z elementi pisave samostanskih pisarjev, z elementi starogotske ali romanske pisave …

S kombinacijo različnih tipov črk, različnih barv in specifičnega pozicioniranja lahko vsak uporabnik programa izdela unikatni certifikat ali diplomo. Listine lahko uporabnik shranjuje kot datoteke na svojem računalniku in jih preoblikuje ob vsakokratnem novem zagonu internetnega programa. Za manj vešče uporabnike so na voljo že pripravljene predloge. Prednost internetnega oblikovalskega programa je poleg brezplačnosti in preproste uporabe tudi to, da ne zaseda prostora na računalniku.


Prijavi napako v članku