Računalništvo, telefonija
06.03.2012 12:41

Deli z drugimi:

Share

“Plug and Play” GNSS referenčna postaja

Leica Viva GR10 je nova generacija GNSS referenčnih postaj, ki presega vse tradicionalne koncepte.
Leica Viva GR10 - zadnji del
Leica Viva GR10 - zadnji del

Modularna in skalabilna zasnova, upravljanje številnih uporabnikov hkrati, učinkovita varnost, upravljanje zunanjih in vgrajenih naprav… Leica Viva GR10 v svoji modularni zasnovi združuje številne možnosti. Skalabilen sprejemnik, namenjen predvsem za stalne GNSS referenčne postaje, lahko iz osnovnega modela nadgradite na sprejemnik z najboljšimi zmogljivostmi GNSS.

Dokazana tehnologija

Sistemi Leica Viva GNSS temeljijo na mnogoletnih izkušnjah in znanju brez primere. V svetu so prepoznavni kot najbolj inovativni GNSS sistemi, ki udejanjajo natančnost in zanesljivost. Referenčni GNSS sprejemnik in NTRIP strežnik Leica Viva GR10 v sebi združuje samo najboljšo tehnologijo, ki je plod mnogoletnih izkušenj in tradicije.

Pripravljen na najtežje terenske pogoje

Celotno ohišje sprejemnika izpolnjuje okoljsko oznako IP67, kar pomeni, da je instrument povsem odporen na prah in vodo (zdrži potopitev do 1 m za 30 minut), temperaturno območje delovanja znaša od -40 °C do +65 °C, sprejemnik pa prenese tudi močne vibracije in padec iz 1 m na trdo podlago. Odlične okoljske lastnosti omogočajo, da sprejemnik namestite tudi na manj prijazen prostor.

Povezljiv in fleksibilen

Leica Viva GR10 ima vgrajene številne komunikacijske vmesnike za komunikacijo z zunanjimi napravam. Za brezžično komunikacijo skrbijo izmenljivi radijski modemi ali 3.5G GSM/UMTS modemi, za žično komunikacijo pa priklopi Lemo in Ethernet. Sprejemnik ima vgrajeno tudi režo za pomnilniško kartico SD, kar omogoča shranjevanje surovih podatkov na sam sprejemnik. Sprejemnik upravljate z vgrajenim spletnim strežnikom ali pa z namensko programsko opremo kot je Leica GNSS Spider.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GEOSERVIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GEOSERVIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GEOSERVIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku