Računalništvo, telefonija
02.07.2009 10:25
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Plovilo Plastiki razvilo jadra s HP-jevo pomočjo

31-odstotna rast tržnega deleža vseh osebnih računalnikov.
31-odstotna rast tržnega deleža vseh osebnih računalnikov.

HP je najavil, da bo glavni dobavitelj tehnologije za prihajajočo odpravo Plastiki, ki jo bosta vodila pustolovec in okoljski pripovedovalec zgodb David de Rothschild ter njegova organizacija Adventure Ecology.

HP se je pridružil odpravi Plastiki kot uradni ponudnik tehnologije, s čimer želi navdihniti ljudi, da začnejo o odpadnih materialih razmišljati kot o virih. Plastiki je 18-metrski katamaran, ki je izdelan iz ponovno uporabljenih plastičnih steklenic, polietilen tereftalata (PET) in recikliranih materialov. Letos se bo katamaran odpravil na potovanje po Tihem oceanu.

HP bo organizacijo Adventure Ecology in posadko plovila Plastiki opremil z zmogljivimi in učinkovitimi tehnološkimi izdelki, ki so potrebni za 10.000 milj dolgo potovanje iz San Francisca do Sydneyja v Avstraliji. HP je z organizacijo Adventure Ecology sodeloval tudi pri razvoju interaktivnih dejavnosti in izobraževalnega centra Plastiki Mission Control.

Plastiki Mission Control je bil zgrajen za izobraževanje in obveščanje ljudi o odpravi Plastiki ter za prikaz revolucionarnega razmišljanja, tehnologij in rešitev trajnostnega razvoja, ki so 10.000 plastičnih steklenic spremenile v plovilo, ki se lahko odpravi na morje. Z uporabo desetih energijsko učinkovitih osebnih računalnikov HP TouchSmart IQ816 lahko obiskovalci centra pregledujejo načrte in skice, opremo odprave, zemljevide ter filme, na voljo pa so jim tudi zabavni načini za interakcijo z odpravo Plastiki. Obiskovalci bodo interaktivni izobraževalni center zapustili z več znanja o učinkih odpadkov na planet ter boljšim razumevanjem vizij trajnostnega razvoja organizacij HP in Adventure Ecology.


Prijavi napako v članku