Igre
17.03.2024 05:44
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 Pro bo občutno hitrejši

YouTuber zanesenjak s psevdonimom »Moore’s Law is Dead« se je nedavno dokopal do tehničnih dokumentov igralne konzole PlayStation 5 Pro.

Na svetovnem spletu se že dalj časa govori o zmogljivi igralni konzoli PlayStation 5 Pro. Če pa gre verjeti najnovejšim govoricam, bo ta na voljo za nakup že konec letošnjega leta. YouTube zanesenjak s psevdonimom »Moore’s Law is Dead« celo trdi, da se je dokopal do tehničnih dokumentov igralne konzole PlayStation 5 Pro. Zato ne presenečajo trditve strokovnjaka, da bo novosti umela imela za kar 4-krat večjo zmogljivost pri senčenju vsebin med igranjem računalniških iger v primerjavi z današnjo konzolo PlayStation 5. Sama zmogljivost konzole pa naj bi bila več kot dvakrat večja.

Podjetje Sony igralno konzolo PlayStation 5 Pro že dlje časa pripravlja pod razvojno oznako »Trinity«. Glede na najnovejše govorice naj bi bila novost nared za prodajo za božično-novoletne praznike leta 2024. Prvi primerki novosti naj bi bili sicer nared za preizkušanje že konec leta 2023. Podjetje Sony namreč razvija težko pričakovano igralno konzolo PlayStation 5 Pro že vse od začetka lanskega leta.

Glavni adut nove igralne konzole PlayStation 5 Pro bo seveda procesor. Tu bo šlo za procesor AMD opremljen z osmimi posebnimi procesorskimi jedri Zen 2 in grafično kartico RDNA 3 s kar 30 aktivnimi grafičnimi sredicami in 16 gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR6. Procesor bo zagotovo kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj naj bi pri polni obremenitvi lahko dosegel frekvenco delovanja do štirih gigahercev. Procesor običajne konzole PlayStation 5 pa doseže do največ 3,5 gigahercev.

Zato ne preseneča, da naj bi bila grafična zmogljivost igralne konzole PlayStation 5 Pro primerljiva celo z grafično kartico AMD Radeon RX 7800 XT. To pomeni, da bo grafična zmogljivost novosti skoraj dvakrat večja v primerjavi z zdajšnjo igrano konzolo PlayStation 5. Ta naj bi bila dejansko zmožna poganjati konzolne igre tako v ločljivosti 4K kot 8K s tehnologijo ray-tracing. Igranje v najvišji ločljivosti pa bo seveda potekalo pri nižjih grafičnih nastavitvah. Več o novosti pa bo pričakovano znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony monitorji

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več