Igre
17.02.2013 20:45

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 4 s podporo za Android?

Izgled nove konzole še ni znan, a glede na to da gre za sobno konzolo, pričakujemo futuristično eleganten dizajn.
Izgled nove konzole še ni znan, a glede na to da gre za sobno konzolo, pričakujemo futuristično eleganten dizajn.

Novi Playstation ponovno buri duhove. Sodeč po informacijah japonskega Nikkeija (goo.gl/B77Bt), Sony želi novo konzolo na vsak način povezati z različnimi mobilnimi platformami. Glede na to, da Sonyjevi telefoni po večini temeljijo na Googlovem operacijskem sistemu Android, bo ta najverjetneje tudi kot prvi podprt. Spomnimo se, da je Sony že v letu 2011 uporabnikom ponudil Xperio Play opremljeno s certifikatom PlayStation. Ta je poleg komunikacijskih in multimedijskih funkcij, uporabnikom omogočila tudi veliko bogatejšo igralno izkušnjo.

Ideja o tem, da bo PlayStation 4 podpiral povezovanje s pametnimi telefoni pravzaprav sploh ni tako napačna, saj bi s tem igralna konzola postala nekakšen osrednji »strežnik«, preko katerega bi lako v celoten sistem uporabniki povezovali različne mobilne naprave, kot so tablični računalniki, pametni telefoni, pametne televizorje, itd. Nekaj podobnega Microsoftov Xbox nudi že sedaj, saj lahko s pomočjo tehnologije SmartGlass, z Xboxom komunicirajo različne mobilne naprave. Še posebej dobro se z Xboxom razumejo naprave, ki temeljijo na operacijskim sistemih Windows Phone 7 in 8, katerih sistem je zasnovan tako, da zlahka komunicira z vsemi Microsoftovimi izdelki.

Gre torej za nekakšen skupen ekosistem različni tipov naprav. Z novo generacijo Xboxa lahko pričakujemo še boljšo povezovanje posameznih naprav, saj bo nova konzola temeljila na jedru operacijskega sistema Windows 8. Prav zaradi tega, bodo morali tudi pri Sonyu uporabnikom ponuditi nekaj podobnega. Pametni telefoni so namreč dan danes nepogrešljiv kos opreme vsakega ljubitelja sodobnih komunikacijskih naprav, zato bi bila takšna podpora (še posebej kadar je govora o izredno priljubljenem sistemu Android) velika zmaga za Sony.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku