Računalništvo, telefonija
18.12.2009 14:35

Deli z drugimi:

Share

Pisarniški paket Microsoft Office 2010 brez podpore za operacijski sistem Windows XP x64

Bo Office 2010 mogoče kupiti in dolvleči kar preko svetovnega pleta?
Bo Office 2010 mogoče kupiti in dolvleči kar preko svetovnega pleta?

Podjetje Microsoft je uradno naznanilo, da njihov prihajajoči pisarniški paket Office 2010 ne bo mogoče uporabljati na 64-bitnih operacijskih sistemih Windows XP in Windows Server 2003. To pomeni, da bodo uporabniki tovrstnih Microsoftovih operacijskih sistemov prikrajšani za bogato paleto novosti, ki jih prinaša novi pisarniški paket.

Pri urejevalniku besedil Word 2010 bodo računalničarji na primer prikrajšani za funkcijo predogleda pri lepljenju, kjer bo mogoče vnaprej videti učinke na samem dokumentu. Pri urejevalniku preglednic Excel računalničarji ne bodo deležni mini grafikonov Sparklines, medtem ko dobo pri PowerPointu prikrajšani za vgrajeni urejevalnik večpredstavnostnih vsebin. Njihov odjemalec za elektronsko pošto pa ne bo opremljen s funkcijo za lažje spremljanje pogovorov na posamično tematiko.

Vse prednosti prihajajočega pisarniškega paketa Office 2010 bodo torej lahko koristili le lastniki 64-bitnih sistemov Windows 7 in Windows Vista. Računalničarji, ki uporabljajo zastareli operacijski sistem Windows XP pa bodo lahko uporabljali le 32-bitno različico pisarniškega paketa Office 2010.


Prijavi napako v članku