Triki in nasveti
15.02.2012 10:34

Deli z drugimi:

Share

Kako namestiti prirejen Sladoledni sendvič na Samsnug Galaxy S2?

Mobilnik Samsung Galaxy S2 se odlično počuti s prirejenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.0.3.
Mobilnik Samsung Galaxy S2 se odlično počuti s prirejenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.0.3.

Samsung bo prvega marca ponudil na voljo mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich za pametni mobilni telefon Galaxy S2. Tega bodo žal lahko namestili le tisti uporabniki, ki so mobilnik kupili v prosti prodaji. Vsi ostali bodo morali počakati na dobro voljo ponudnikov storitev mobilne telefonije.

Tu seveda obstaja tudi druga možnost. Mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich lahko namestimo tudi sami. Tu lahko namestimo celo prirejeni Sladoledni sendvič, ki je zmogljivostno vsaj za razred boljši od »izvirnika«. Celoten postopek namestitve vam bomo predstavili v nadaljevanju. Predhodno je tu potrebno opozoriti na to, da to počnite na lastno odgovornost. Pri nadgradnji operacijskega sistema lahko v izjemno redkih primerih pride do okvare naprave. Garancije tu žal ne bo moč uveljavljati. Poleg tega Samsung Galaxy S2 za nameček beleži še število namestitev prirejenih operacijskih sistemov Android.

Kot prvo bo potrebno pridobiti upravljavske oziroma »root« pravice. To je osnova za kasnejšo namestitev mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich na Samsung Galaxy S2. Še pred tem seveda izdelamo varnostno kopijo vseh naših podatkov, slik in kontaktov. Potem preverimo, kakšna različica Androida je nameščena na našem aparatu. To naredimo tako, da pritisnemo desni gumb in izberemo »Sistemske nastavitve«. Nato izberemo »O telefonu« in razberemo različico nameščenega operacijskega sistema (na primer I9100*****). To različico poiščemo v seznamu, ki se nahaja na spletnem naslovu http://goo.gl/ehSbJ. To datoteko shranimo na računalnik in jo »razpakiramo«. Za namestitev datoteke bomo potrebovali program ODIN (http://goo.gl/OJWCR). Telefon najprej ugasnemo. Nato pritisnemo gumb za zmanjševanje glasnosti, sredinski gumb in gumb za vklop telefona. Ko se prikaže opozorilo pritisnemo še na gumb za povečanje glasnosti. Telefon priključimo na računalnik in počakamo, da se nam namestijo gonilniki (po potrebi). Nato zaženemo program ODIN (geslo je samfirmware.com), datoteko shranjeno na računalniku poiščemo s pritiskom na gumb PDA in postopek zaključimo s pritiskom na »Start«. Po zaključenem postopku in ponovnem zagonu telefona bomo pridobili upravljavske pravice. Še niste povsem prepričani kako to gre v praksi? Oglejte si videoposnetek na naslovu http://goo.gl/W4Cay.

Ko imamo root pravice, prenesemo na računalnik prirejen Sladoledni sendvič za Samsnug Galaxy S2. Celoten seznam prirejenih mobilnih operacijskih sistemov je na voljo na naslovu http://goo.gl/MnY8i. Mi vam priporočamo namestitev bodisi mobilnega operacijskega sistema AndyX ROM v5.2 – XXLPB – Android ICS 4.0.3 (http://goo.gl/Nes5D) bodisi Resurrection Remix ics Rom v9.1 Ultimate XXLB 4.0.3 (http://goo.gl/acdNE). Ko se odločimo za različico, datoteko prenesemo na osebni računalnik in jo nato shranimo na mobilni telefon, in sicer v mapo »Phone«. Monilnik nato ugasnemo in pritisnemo gumb za povečanje glasnosti, sredinski gumb in gumb za vklop telefona. Tu kot prvo izberemo Wipe data/factori reset (ta nam izbriše vse nastavitve in Wipe chace partition. Nato sledi namestitev mobilnega operacijskega sistema. Tu izberemo Install zip from sdcard, Chose zip from internal sdcard, poiščemo namestitveno datoteko in sprožimo namestitev. Ko bo ta zaključena bomo ob ponovnem zagonu mobilnika lahko uživali v prednostih Androida 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Tu si lahko pomagame še z videoposnetkom, ki je na voljo na naslovu http://goo.gl/OXafB.

V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). Ker gre tu za nepodprto nadgradnjo mobilnega operacijskega sistema s strani podjetja Samsung, to »opravilo« priporočamo le naprednejšim računalničarjem. To seveda počnite na lastno odgovornost.


Prijavi napako v članku