Računalništvo, telefonija
25.11.2014 10:41

Deli z drugimi:

Share

Photoshop za Chromebooke!

Uporabniki prenosnikov Google Chromebook imajo možnost uporabe profesionalnega programa za obdelavo slik in fotografij Photoshop.
Uporabniki prenosnikov Google Chromebook imajo možnost uporabe profesionalnega programa za obdelavo slik in fotografij Photoshop.

Povpraševanje po prenosnih računalnikih Chromebook s prednameščenim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS strmo narašča, zato se zanj ogreva vse več proizvajalcev programske opreme. Med njimi pa zdaleč najbolj izstopa podjetje Adobe, saj je skupaj z Googlom za uporabnike prenosnikov Chromebook že pripravilo namensko različico priljubljenega programa Photoshop. Novost je opremljena z oznako Photoshop Streaming in jo je mogoče poganjati tako znotraj sistema Chrome OS kot brskalnika Chrome.

Profesionalni računalniški program za obdelavo slik in fotografij Photoshop Streaming je povsem prilagojen delovanju operacijskega sistema Chrome OS oziroma spletnega brskalnika Google Chrome, koda pa je dokončana okoli 90 odstotkov. Novost je trenutno na voljo za preizkušanje za ameriške izobraževalne ustanove, ki imajo zagotovljen dostop do oblačne storitve Adobe Creative Cloud. Ker je aplikacijo mogoče poganjati le v namenskem navideznem okolju, je nujno potrebna neprestana povezava v svetovni splet.

Novi program za obdelavo slik in fotografij Photoshop Streaming lahko brez težav poganjamo tudi na cenovno ugodnih prenosnih računalnikih Chromebook, saj obdelava slik poteka na oddaljenih strežnikih. Uporabnik ukaze pa prenaša s pomočjo jezika JavaScript. Celotni sistem dejansko deluje kot običajne program Photoshop nameščen na navideznem sistemu.


Prijavi napako v članku