Računalništvo, telefonija
23.08.2010 18:34

Deli z drugimi:

Share

Philips znova prejel EISA nagrade za inovacije na področju slike in zvoka

Pri Philipsu so ponosni, da so bili s strani Evropskega združenja za sliko in zvok (European Imaging & Sound Association - EISA) nagrajeni s štirimi nagradami za prestižne izdelke.
Philips znova prejel EISA nagrade za inovacije na področju slike in zvoka
Philips znova prejel EISA nagrade za inovacije na področju slike in zvoka

Na področju videa so pri Philipsu prejeli dve EISA nagradi: Philipsov 46-palčni LED TV serije 9000 (46PFL9705) je dobil naziv Evropski LCD TV 2010-2011 (European LCD TV 2010-2011), 42-palčni Philips Econova TV (42PFL6805) pa je bil proglašen za Evropski zeleni TV 2010-2011 (European Green TV 2010-2011).

Na področju avdio/hišni kino so pri Philipsu prejeli nagrado Evropski sistem hišnega kina 2010-2011 (European Home Theater System 2010-2011) za hišni kino Philips Immersive Sound z zvočnim sistemom 360Sound (HTS9520), z nazivom Evropski kompaktni sistem 2010-2011 (European Compact System 2010-2011) pa so nagradili tudi Philipsov Hi-Fi mikro sistem z zvočniki SoundSphere (MCi900).

Odkar EISA podeljuje vsakoletne nagrade, so pri Philipsu prejeli že 22 nazivov za najboljše izdelke, za katere si vsako leto prizadevajo z inovacijami in izpolnjevanjem obljube o preprostosti in dovršenosti njihovih izdelkov.

Evropski LCD TV 2010-2011

Z osupljivo ostrimi slikami si je 46-palčni LED TV serije 9000 znova prislužil najprestižnejšo EISA nagrado za televizorje. Philipsove Full HD 3D Ready LED TV serije 9000 so zasnovane prav za vrhunsko izkušnjo domače zabave.

Tehnologija Ambilight, brilijantno ostra slika, zahvaljujoč izredni moči procesiranja slike (procesor Perfect Pixel HD in Perfect Natural Motion), ki je kombiniran z unikatnimi Philipsovimi LED inovacijami LED Pro in Bright Pro – vse našteto odlikuje Philipsove LED televizije serije 9000, da resnično pričarajo vrhunsko izkušnjo kina v domačem okolju.

V uradnem sporočili EISA ob obrazložitvi nagrade so zapisali: “Philips velja za vodjo na področju inovacij v tehnologiji. Neprestano izboljševanje ob iskanju optimalne uprizoritve so znova predstavili z izboljšavami, kot sta do potankosti dodelan prikaz gibanja in direktno skeniranje z LED osvetlitvijo ozadja, ki zatemnjuje posamezne predele zaslona. Pri modelu 46PFL9705 je vidna predstavitev tehnologije Bright Pro, “turbo ojačitve” za svetlost, ki slikam dodaja živo dinamiko – sončna belina poda izjemen kontrast najtemnejši črnini. Televizor predstavlja izjemno izkušnjo na vseh področjih, vključno z odlično avdio reprodukcijo, brezžičnim dostopom do interneta z vsemi možnostmi brskanja in tehnologijo Ambilight Spectra 3. Impresivni TV je prek posebej dobavljivega paketa tudi že 3D ready.


Evropski sistem domačega kina 2010-2011

Domači sistem kina Philips Immersive Sound z zvočnim sistemom 360Sound (HTS9520) je bil oblikovan tako, da popolnoma podpre in nadgradi LED TV serije 9000. Po letih raziskav in inovacij so Philipsovi zvočniki 360 Sound oblikovani z unikatno postavljenimi zvočniškimi gonilniki, ki celoten prostor napolnijo z zvokom, kot da bi sedeli v prvi vrsti v kinu. Vsak zvočnik vrhunskega ikonskega modela 360Sound ima vgrajene po tri zvočnike kot izvore zvoka: enega, ki zvok usmerja neposredno naprej in dva, ki zvok predvajata na stran. Rezultat tristranske kombinacije je zvok, ki do poslušalca prihaja iz vseh kotov, ne glede na to, kje v prostoru se nahaja. Philipsov hišni kino Immersive Sound z zvočnim sistemom 360Sound poleg glasbe in videa, shranjenega na prenosnih napravah kot je MP3 predvajalnik, predvaja tudi 3D Blu-ray in DVD zgoščenke. Z uporabo vmesnika Wi-Fi (USB dongle) lahko uporabnik dostopa tudi do neomejenega vira vsebin na internetu ali prek vgrajene storitve Net TV izbere spletne storitve kot so na primer video na zahtevo.

V uradnem sporočili EISA ob obrazložitvi nagrade so zapisali: “Ključ Philipsovega HTS9520 so njegovi ločeni zvočniki, ki so sestavljeni iz več gonilnikov. Spodnji del sestavljata gonilnika, ki zvok predvajata iz dveh zvočnikov usmerjeno v prostor levo/desno, zgornji del pa je klasično usmerjeni zvočnik. Poganja jih ojačevalnik razreda- D iz DVD/BD predvajalnika HTS9520, ki obenem vključuje tudi prirejen DSP, da še bolj poudari prostorski zvok. Z nizkotoncem, ki skrbi za dobro osnovo srednjim in visokim tonom, HTS9520 doseže zvok, ki poslušalca obkroži na nov in vznemirljiv način! Privlačen in imeniten zvočni sistem, ki je pripravljen za 3D TV in ponuja tudi brezžičen dostop do domačega strežnika.”

Evropski kompaktni sistem 2010-2011

Philipsov mikro sistem Hi-Fi z zvočniki SoundSphere (MCi900) predvaja naraven, avtentičen zvok, da začutimo vsa čustva v glasbi, kot da bi izvajalec pravkar igral pred nami. Vrhunsko kakovost zvoka doseže z edinstveno arhitekturo zvočnikov, pri čemer visokotonski zvočniki prosto lebdijo zunaj ohišja in oddajajo zvok v vse smeri. Tehnologija Streamium pa omogoča dostop in predvajanje neomejenih možnosti glasbe z interneta ali iz računalnika.

V uradnem sporočili EISA ob obrazložitvi nagrade so zapisali: “Če na trgu iščete kompaktni sistem, ki pravzaprav ponuja vse, je MCi900 prava stvar za vas. Zadnja Streamium Wi-Fi rešitev s popolnim SoundSphere ozvočenjem predvaja DVD in DivX filme, glasbo v formatih FLAC in WAV in ponuja UPnP možnost za prenos MP3 glasbe iz uporabnikovega računalnika. Zvočne datoteke lahko predvajamo tudi prek njegovega zunanjega 160 GB trdega dska, sočasno pa žična ali brezžična povezava omogoča dostop do internetnega radia. Pripadajoči aluminijasti zvočniki SoundSphere se napajajo prek ojačevalnika z močjo 2x50W v razredu D. Njihova posebnost je navzgor usmerjen širokopasovni zvočnik za base in srednje tone ter visokotonski zvočnik, ki je nameščen v ločenem ohišju v obliki “solze”, ki štrli iz zvočne skrinje nad glavnim zvočnikom. Široka usmerjenost teh izvirnih zvočnikov razporedi zvok v vsak kotiček prostora.”

Evropski ECO TV 2010-2011

EISA je z nazivom Evropski ekološki TV 2010-2011 Philips nagradila za njegov 42-palčni Econova LED TV (42PFL6805). Predstavili so ga šele letošnje poletje, gre pa za LED TV, ki celostno skrbi za svoj ekološki odtis na okolje. Oblikovali so ga z mislijo na prihodnost, saj zmanjša porabo energije za 60 odstotkov*, delno je izdelan iz recikliranega aluminija, v času pripravljenosti pa zaradi Philipsove inovacije Zero Power Switch porabi 0 W energije. Philipsova Econova LED TV je izdelana brez škodljivih PVC struktur, vgrajeni materiali so ognjevarni ter izbrani z mislijo na končno recikliranje aparata. Daljinski upravljalec poganja sončna energija, s čimer še dodatno skrbi za okolje.

V uradnem sporočili EISA ob obrazložitvi nagrade so zapisali: “V iskanju energijske učinkovitosti je Philipsov televizor 42PFL6805 s samo 40 W v eko-stanju dosegel doslej najmanjšo porabo energije. Predstavlja holistični pristop k eko-dizajnu, ki je razviden v številnih podrobnostih kot so neobičajna arhitektura izdelka, daljinski upravljalec na sončno energijo, stojalo z dvema funkcijama, stojalo za nameščanje na steno in e-priročnik. Češnja na vrhu smetane je še domiselna raba dokaj majhnega dela recikliranega aluminijastega dela, ki prekriva le ploščo z elektronskim vezjem namesto celotnega zadnjega dela, kot je to običajno pri njihovih tekmecih.”

*[1] Philips Econova LED TV (42PFL6805) porabi 60 % manj energije kot njeni predhodniki.

Philips je doslej osvojil 22 EISA nagrad, vključno z dvema nagradama za ekološke (green) izdelke, tri nagrade za inovacije in 17 nagrad za TV leta.

Nagrade EISA so sicer izbrane vsako leto s strani odbora predstavnikov več kot 50 priznanih revij s področja foto, avdio, video, domači kino in mobilne elektronike iz 20 evropskih držav. Vse komisije delujejo ločeno po pogodbi z Evropskim združenjem za sliko in zvok (European Imaging & Sound Association). Nagrade EISA bodo Philipsu uradno podelili na slavnostnem dogodku sejma IFA v Berlinu v začetku septembra.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku