Računalništvo, telefonija
22.03.2010 15:31
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Peto srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike

Peto srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike
Peto srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike

Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij (CT3) v sodelovanju z društvom ACM (Association for Computing Machinery ) Slovenija in partnerji 27. marca 2010 organizira že Peto srednješolsko tekmovanje ACM iz računalništva in informatike. Tekmovanje je namenjeno srednješolcem, ki jih zanimajo programiranje in algoritmi in bi se radi pomerili v reševanju nalog s tega področja. S tekmovanjem želijo promovirati znanja iz programiranja in vzpodbuditi interes srednješolcev za študij računalništva ter odkrivati in spodbujati nadarjene dijake.

Društvo ACM in CT3, ki deluje v okviru Inštituta »Jožef Stefan«, organizirata tekmovanje v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko ter Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru ter Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Tekmovanje bo potekalo na Institutu »Jožef Stefan« v soboto, 27. marca 2010. Otvoritev tekmovanja bo ob 9.15 uri v Veliki predavalnici Instituta »Jožef Stefan«.

Tekmovanje poteka v treh težavnostnih skupinah. Tekmovalec se lahko prijavi v katerokoli od teh treh skupin ne glede na to, kateri letnik srednje šole obiskuje. Pogoj pa je uspešna udeležba na šolskem tekmovanju, ki so ga izvedli 29. januarja letos. Poleg osnovnega programerskega tekmovanja bodo potekala še sledeča tekmovanja: Tekmovanje programov – Tarok, Tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij in Tekmovanje v izobraževalnih video posnetkih.

Na petem tekmovanju je prijavljenih že 230 tekmovalcev. Četrtega tekmovanja 28. marca 2009 se je udeležilo 132 tekmovalcev iz 25 slovenskih in zamejskih srednjih šol.


Prijavi napako v članku