Strojna oprema
30.03.2007 10:49
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Perfect Pixel HD Engine


Philips svoje nove LCD-televizorje oborožuje z napredno elektroniko.

Philips postavlja kakovost visoke ločljivosti slike na novo raven odličnosti z najnovejšimi raziskavami pri Flat TV predelavi slike – Perfect Pixel HD Engine. Ta pogruntavščina je nova generacija Philipsovih tehnologij za izboljšavo slike, ki za večjo ločljivost in poudarjanje podrobnosti temelji na tehnologijah, kot je Pixel Plus 3 HD. Končni rezultat je unikatna kombinacija nadpovprečne ostrosti, naravnih podrobnosti, živahnih barv in gladkega naravnega gibanja, ki popolnoma zadovoljujejo nova povpraševanja generacije vsebine HDTV.

Perfect Pixel HD Engine združuje skupek Philipsovih tehnologij za izboljšavo slike: 100 Hz ClearLCD, Digital Natural Motion, Horizontal & Vertical Luminance Transient Improvememnt [LTI] in Color Booster s 14-bitnim procesorjem. Rezultat je neprimerljiva stopnja kakovosti visokoločljive slike.

Kot že prejšnji procesorji slike je Perfect Pixel HD Engine podprt s Philipsovim Active Control, z dinamičnim procesom, ki kontinuirano meri in popravlja prihajajoče signale, da podaja najboljšo in najbolj konsistentno kakovost slike. Merjeni so tako ostrina, zvok, kontrast, barva kot ambientalna svetloba prihajajočih signalov. Za merjenje stopenj ambientalne svetlobe Perfect Pixel HD uporablja sistem, imenovan ‘Auto Ambient Light Adaptation’. Ko je stopnja svetlobe določena, se kontrast, dinamični kontrast in uravnavanje barv prilagodijo samodejno. Izboljšave dajo gledalcu najboljšo možno sliko glede na vse pogoje gledanja.

Rezultat vseh elementov, ki so združeni v Perfect Pixel HD Engine, je ekran Full HD 1080p, ki ponuja ločljivost 6,2 milijonov točk – popoln zaslon za vire HD. Philipsova nova tehnologija je vključena v številne televizorje FlatTV, ki bodo luč zagledali v letošnjem letu.


Prijavi napako v članku