Računalništvo, telefonija
18.01.2007 12:25
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pazite na identifikacijo popisovalcev nepremičnin

Geodetska uprava Republike Slovenije je ugotovila, da določeni posamezniki izkoriščajo popis nepremičnin v druge namene ter se nelegitimno in brez pooblastila, torej brez identifikacijskih izkaznic, predstavljajo za lažne popisovalce nepremičnin!
Pri Geodetski upravi RS zato še enkrat opozarjajo vse udeležence popisa nepremičnin, da so res pozorni na identifikacijsko izkaznico, ki jo morajo posedovati vsi pravi, izobraženi in pooblaščeni popisovalci nepremičnin.
Opis identifikacijske izkaznice je sledeč: vsebuje grafični znak popisa nepremičnin, naziv vodstva projetka (Geodetska uprava), na njej je tudi zakonska podlaga nepremičnin, podpis in ime generalnega direktorja Geodetske uprave Republike Slovenije, žig Geodetske uprave Republike Slovenije, podatki, kam je potrebno poklicati ali vrniti izkaznico ob morebitni najdbi, ime in priimek popisovalca ter identifikacijska številka popisovalca. Identifikacijska kartica je v osnovi v sivi barvi, le grafični znak popisa nepremičnin ter ime in priimek popisovalca so v opečni rdeči barvi. V modri barvi pa sta podpis generalnega direktorja Geodetske uprave Republike Slovenije ter žig Geodetske uprave RS.


Kam gre ta svet …

Vsi popisovalci se vedno identificirajo z identifikacijsko kartico in da ne bi prihajalo do zlorab, GRS priporoča, da si kartico podrobno ogledate. Geodetska uprava Republike Slovenije tudi poziva vse udeležence popisa nepremičnin, da v primeru suma lažnega popisovalca ali drugačnega kršenja postopkov, aktivnosti ter pravil popisa nepremičnin, obvestijo pristojne organe ter Geodetsko upravo na brezplačno telefonsko številko 080 21 66 oziroma na elektronski naslov vprasanja@popis-nepremicnin.si.


Prijavi napako v članku