LeanIX SI d.o.o.

Deli z drugimi:

Share
Davčna št.:
SI 53398556
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
8478015000
Št. zaposlenih:
19
Transakcijski račun:
SI56 3400 0101 9571 729
Osnovna dejavnost:
J62.010 Računalniško programiranje
Ustanovitelj:
Cleanshelf, Inc.

Tako kot mnogi tehnološki trendi je tudi programska oprema kot storitev (SaaS) vstopila v področje najbolj uporabljenih besed, ki pa lahko marsikoga zmede. SaaS ponuja zanimivo alternativo klasični namestitvi standardne programske opreme v poslovnem okolju. Običajno uporabnik zgradi strežnik, namesti aplikacijo in jo konfigurira. SaaS aplikacije se nahajajo v oddaljenem omrežju v oblaku, do katerega dostopate prek spleta ali aplikacijskega vmesnika (API) in delujejo kot izposoja. Vi in vaše podjetje imate pooblastilo za uporabo za določen čas. Kateremu ponudniku SaaS storitev zaupati svoje poslovno okolje in kako zagotoviti, da aplikacija prinaša pričakovano vrednost?

Družba LeanIX je ponudnica platforme, ki ekipam za korporativno in produktno informacijsko tehnologijo omogoča načrtovanje in upravljanje neprekinjene preobrazbe. Podjejte v sklopu svojega portfelja nudi »LeanIX Continuous Transformation Platform«, kamor uvršča tri produkte; »Enterprise Architecture Management«, »SaaS Management Platform« in »Value Stream Management«.

Podjetju LeanIX zaupa več kot 500 podjetij, vključno z družbami Adidas, DHL, Volkswagen, Dropbox in podobno. Platforma LeanIX je zasnovana na sodelovalnem pristopu s podatkovnim pogonom. Usmerjena  je k zagotavljanju hitrosti in nadzora v okoljih oblaka ter podjetjem na podlagi obsežnih informacij omogoča sprejemanje razumnih in hitrih odločitev.

Sedež podjetja se nahaja v nemškem Bonnu, poleg slovenske pisarne v središču Ljubljane pa ima svoje lokacije še drugod po Evropi, Združenih državah Amerike in v Indiji.

LeanIX-SaaS

V Sloveniji produktno-razvojna ekipa

Podjetje je marca letos prevzelo slovensko-ameriško podjetje Cleanshelf, vodilnega ponudnika rešitve za upravljanje storitev SaaS, tehnologija pa je sedaj strankam na voljo kot produkt »SaaS Management Platform« . Novodobna podjetja mrzlično iščejo rešitve in programsko opremo, ki ustrezajo poslovnim zahtevam v 21. stoletju. Rešitev za upravljanje storitev SaaS izvršnim direktorjem za področje informatike in financ pomaga nadzorovati decentralizirani ekosistem programske opreme. Ravno ta del produktnega portfelja podjetja LeanIX pa razvija ekipa v Sloveniji.

Glavne prednosti rešitve za upravljanje storitev SaaS podjetja LeanIX

SaaS lahko zagotovi znatne prihranke iz več različnih razlogov. Predvsem odpravlja začetne visoke stroške nakupa/namestitve, pa tudi redne stroške, kot so vzdrževanje in nadgradnja.

Naročniki plačujejo le tisto, kar potrebujejo in uporabljajo in v celoti izkoristijo zakupljeno licenco. SaaS rešitve postajajo vedno bolj priljubljene, saj podjetja zaradi hitrih in preprostih namestitev prihranijo tudi na času. Velikokrat potrebujete le internetno povezavo. Poleg tega so odgovornosti za vzdrževanje prenesene z vašega IT oddelka na samega ponudnika. S tem zmanjšate število porabljenih delovnih ur in čas izpada, ki bi bil potreben za nadgradnjo običajne programske opreme. Eden izmed osrednjih elementov SaaS rešitev je prav tako prilagodljivost. Ker programsko opremo gosti zunanji ponudnik, je spreminjanje vašega načrta uporabe enostavno in hitro. Poleg tega lahko naročnik dostopa do programske opreme s katere koli lokacije z internetno povezavo.

Hitra širitev spletnih naročnin znotraj podjetij in širok nabor aplikacij SaaS, ki večinoma niso centralizirano upravljane, pripomorejo, da podjetja težko sledijo naraščajočim izdatkom ter tudi težko skrbijo za varnost in zaščito podatkov. Izdatki za storitve SaaS na zaposlenega v podjetjih nenehno naraščajo, prav tako pa tudi skupni stroški podjetij za to področje.

Za izvršne direktorje področij informatike in financ postaja uporaba primernih platform za upravljanje storitev SaaS čedalje pomembnejša, saj lahko tako dobijo pregled nad decentralizirano kupljeno informacijsko tehnologijo, ne da bi pri tem izgubili koristi hitrega dostopa do programskih aplikacij, ki so na voljo prek spleta.

LeanIX-SaaS-platforma

Tehnologija produkta LeanIX SaaS Management Platform (SMP) temelji na obširni integraciji z orodji za načrtovanje virov v podjetjih (ERP), z rešitvami za upravljanje izdatkov in pogodb ter ponudniki upravljanja digitalne identitete in enotnih prijav (SSO), kar omogoča samodejno odkritje aplikacij SaaS, ki se uporabljajo v podjetju. Podjetja lahko posledično optimizirajo uporabo licenc, se pravilno odločijo o smiselnosti nadaljnje uporabe orodij in prepoznajo, kdaj programska oprema ne zadostuje njihovim pričakovanjem.

Podjetja že v prvem letu uporabe platforme za upravljanje storitev SaaS podjetja LeanIX v povprečju prihranijo 15 % sredstev, ki so jih namenjala naročninam na rešitve SaaS.

LeanIX pokriva več področij informacijske tehnologije

Podjetje LeanIX nudi rešitev za upravljanje s poslovno-informacijsko arhitekturo podjetij (angl. Enterprise Architecture Management) Rešitev za upravljanje programske opreme kot storitve ponuja kot produkt z imenom Leanix SaaS Management Platform (SMP). Glavna direktiva rešitve je podpora izvršnim direktorjem za finance, oddelke za nabavo IT-opreme, izvršne direktorje za IT in ekipe za varnost IT. Hkrati pa nudi še produkt »Value Stream Management«, s katerim je vstopilo na hitro rastoče področje razvoja in operacij (DevOps).

Tako novejša dva produkta kot tudi že uveljavljen programski paket Enterprise Arhitecture Management ponujajo vodstvu in IT strokovnjakom primerne rešitve za zagotavljanje nenehne preobrazbe. LeanIX produkti so del celostne platforme »LeanIX Continuous Transformation Platform« in jih lahko brez težav medsebojno povežete, različni uporabniki pa jih lahko neodvisno uporabljajo.

Več o podjetju LeanIX in njihovih SaaS rešitvah na njihovi spletni strani.


Deli z drugimi:
Share

Prijava na e-novice podjetja LeanIX SI d.o.o.

leanix-logo-vector

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LeanIX SI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.