Programska oprema
30.05.2008 11:28

Deli z drugimi:

Share

Panda Security nadgradila orodje za odkrivanje prikritih groženj

Približno 23 odstotkov računalnikov je okuženih kljub temu, da imajo nameščeno in posodobljeno protivirusno zaščito. Za uspešno bojevanje proti temu je Panda Security naredila novi spletni pregledovalnik za škodljivimi kodami ActiveScan 2.0.

Glavni razlogi za tihe epidemije so v novi dinamiki škodljivih kod, kjer spletni kriminalci s pomočjo številnih pripomočkov za prikrivanje delovanja le-teh kradejo osebne in zaupne podatke. To razoroži tradicionalne varnostne laboratorije in je nemogoče narediti vakcine proti tem številnim, vsakodnevnim pojavom škodljivih kod. Rezultat tega je okužba velikega števila računalnikov katerih lastniki se tega sploh ne zavedajo.

Glede na to, da obstoječi tradicionalni protvirusni model ni več dovolj, je Panda Security razvila novi ActiveScan 2.0 zasnovan na novem varnostnem modelu imenovanem ‘Kolektivna inteligenca’, ki lahko, tako vsaj obljubljajo, odkrije veliko več škodljivcev kot katera koli druga rešitev. Novi sistem centralizirano zbira in shranjuje vzorce programov, sledilnikov, novih primerkov škodljivcev itn. Ti podatki prejeti od velike družine uporabnikov se samodejno analizira in klasificira ter primerja z bogato bazo znanja o škodljivcih pri PandaLabs.

To pomeni, da ActiveScan 2.0 odkriva grožnje skrite v računalnikih vključno z korenskimi orodji (rootkits) in trojanci, ki so namenjeni kraji bančnih in drugih zaupnih podatkov. Panda ActiveScan 2.0 omogoča tudi enostavno in takojšnjo dezinfekcijo odkritih groženj. Rešitev je kompatibilna je z vsemi protivirusnimi programi na trgu, uporablja pa se lahko z Internet Explorerjem ali Firefoxom.

Brezplačna uporaba Panda ActiveScan 2.0 za lasten preizkus okuženosti je na voljo tukaj.


Prijavi napako v članku