Računalništvo, telefonija
11.07.2017 14:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni zvočnik rešil življenje materi in hčerki

Pametni zvočnik se je tokrat izkazal kot rešitelj!
Pametni zvočnik se je tokrat izkazal kot rešitelj!

Tehnološki giganti se zadnjih nekaj let na vse moči trudijo z razvojem storitev, ki temeljijo na ustni komunikaciji. Google Now, Apple Siri in Microsoft Cortana so samo tri izmed najbolj prepoznavnih in danes najpogosteje uporabljenih storitev. Pred časom pa so na svoj račun prišli tudi pametni zvočniki oziroma fizične digitalne asistentke, ki so predvsem v Združenih državah Amerike postale pravi prodajnih hit.

Tem napravam pa se morajo zahvaliti neka mati in hčerka, ki živita v ameriški zvezni državi Nova Mehika, saj so jima nedavno rešile življenje. Pametni zvočnik (po vsej verjetnosti je šlo tu bodisi za Google Home bodisi Amazon Echo) je namreč bil aktiviran, ko je jezen moški z orožjem spraševal ženski ali sta morda poklicale policijo. Pametni zvočnik je ta stavek razumel kot »pokliči policijo« in je samodejno posredoval klic lokalni policijski postaji, katere policisti so takoj locirali stanovanje.

Nato je sledilo večurno pogajaje z nasilnim moškim, na koncu pa se je drama končala z aretacijo moškega. Policija je bila sicer začudena nad tem, da jih je dejansko pametnih zvočnik poklical na pomoč, so pa bili navdušeni nad tem, da jim je tehnologija tokrat pomagala preprečiti novo družinsko tragedijo.


Prijavi napako v članku