Računalništvo, telefonija
13.09.2019 09:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni otroški voziček na električni pogon

Pametni otroški voziček na električni pogon podjetja Bosch Mobility Solutions je najnaprednejši doslej!
Pametni otroški voziček na električni pogon podjetja Bosch Mobility Solutions je najnaprednejši doslej!

Prihodnost je električna, kar očitno drži tudi za otroške vozičke. To so nedavno dokazali nadobudni inženirji podjetja Bosch Mobility Solutions, saj so pripravili trenutno najbolj napreden otroški voziček na električni pogon. Novost poganjata kar dva zmogljiva elektromotorja, ki nudita udobje in varnost, poleg tega pa še podporo za potiskanje in zagotavljata samodejno zaviranje.

Električni otroški voziček podjetja Bosch Mobility Solutions lahko povežemo z aplikacijo za pametne mobilne telefone, preko nje pa nadziramo tako funkcije alarmnega sistema kot različne visokotehnološke senzorje. Novi električni voziček je primeren za enega otroka, dvojčke in celo za prevoz večjega števila otrok. Množična proizvodnja nadvse zanimivega otroškega vozička se bo pričela v začetku naslednjega leta, in sicer v sodelovanju s priznanim švedskim proizvajalcem Emmaljunga, ki ima na tem področju veliko izkušenj.

Bosch pričakuje, da bodo njegove rešitve za mobilnost pomagale staršem, preden bo njihov otrok shodil. Zmogljiva električna motorja bosta namreč staršem v pomoč pri strmih poteh, napredna elektronika pa bo delovanje električnega vozička prilagajala razmeram na cesti. Mobilno aplikacijo za pomoč pri upravljanju bo mogoče namestiti tako na pametne mobilne telefone Android kot iOS, pri čemer bo aplikacija z električnim otroškim vozičkom komunicirala preko brezžičnega sistema Bluetooth.


Prijavi napako v članku