Telefoni
08.05.2014 06:32
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon za 14 evrov že jeseni?

Superpoceni pametni mobilni telefon s sistemom Firefox OS naj bi bil nared za prodajo še pred koncem jeseni.
Superpoceni pametni mobilni telefon s sistemom Firefox OS naj bi bil nared za prodajo še pred koncem jeseni.

Tokrat imamo dobro novico za vse, ki za relativno dober pametni mobilni telefon niste pripravljeni odšteti več kot 15 evrov. Podjetje ARM je namreč zagotovilo, da bomo mobilnik maloprodajne vrednosti preračunanih 14,4 evra lahko kupili še pred koncem letošnjega leta. Najcenejši pametni mobilni telefon na svetu bo poganjal mobilni operacijski sistem Firefox OS in bo pričakovano najprej naprodaj v državah v razvoju (sprva le v Indiji), proti koncu leta pa naj bi zašel tudi v izbrane evropske države.

Superpoceni pametni mobilni telefon s sistemom Firefox OS bo temeljil na osnovi enojedrnega procesorja s sredicami ARM Cortex A5 in podporo za mobilni omrežji WCDMA in EDGE (brez 4G/LTE). Novost naj bi ponujala še nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, digitalni fotoaparat zaenkrat še neznane ločljivosti in radijski sprejemni FM. Za prikaz slik pa bo po vsej verjetnosti poskrbljeno s 3,5-palčnim (8,9-centimetrskim) zaslonom ločljivosti HVGA oziroma 480 x 320 slikovnih točk. Več podatkov o pametnem mobilnem telefonu v vrednosti preračunanih 14,4 evra naj bi bilo znanih še pred koncem poletja.

Nekoliko »zahtevnejšim« uporabnikom pa bo konec leta na voljo različica, opremljena z dvojedrnim procesorjem ARM Cortex A5. Za nakup novosti naj bi bilo treba odšteti le okoli 35 evrov.


Prijavi napako v članku