Računalništvo, telefonija
04.11.2018 06:10
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon z dvema zaslonoma

Pametni mobilni telefon ZTE Nubia X navdušuje v vseh pogledih!
Pametni mobilni telefon ZTE Nubia X navdušuje v vseh pogledih!

Podjetje ZTE je za uporabnike mobilne telefonije končno pripravilo izdelek, ki je ponovno prinesel nekaj svežine na zdolgočasen trg mobilne telefonije. Njegov novi izdelek s prodajno oznako Nubia X je namreč opremljen s kar dvema zaslonoma in dvema bralnikoma prstnih odtisov. Mnogi poznavalci so celo prepričani, da gre za enega najbolj inovativnih pametnih mobilnih telefonov Android ta trenutek.

Pametni mobilni telefon ZTE Nubia X razpolaga s primarnim IPS LCD zaslonom s 15,9-centimetrsko oziroma 6,26-palčno diagonalo ločljivosti 2.280 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 19 proti 9, medtem ko je dodatni zaslon OLED opremljen s 13-centimetrsko oziroma 5,1palčno diagonalo in ločljivostjo 1.520 x 720 slikovnih točk. Slednji je “vgrajen” v aluminijasto ohišje in je namenjen predvsem prilagajanju telefona našemu “stilu”, kot na primer s prikazom izbrane slike. Ker novost ne razpolaga s prednjo kamero, ta seveda ni namenjena zajemanju sebkov.

Za zajem fotografij sta na voljo fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 24 milijonov slikovnih točk, za kakovost fotografij pa skrbi tudi namenska umetna inteligenca. Za brezhibno delovanje pametnega mobilnega telefona ZTE Nubia X skrbijo zmogljiv procesor Snapdragon 845 v navezi s šestimi gigabajti oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika (odvisno od različice), za shranjevanje podatkov je na voljo 64 gigabajtov, 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov prostora. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja 3.800 miliamperska baterija.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona ZTE Nubia X je sicer nameščena starejša različica mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo z uporabniškim vmesnikom Nubia UI 6.0, kljub temu pa več kot odlično opravlja zadane naloge. Novost bo pričakovano najprej naprodaj na Kitajskem, pri čemer bo za vstopni model treba odšteti okoli preračunanih 415 evrov (6GB / 64GB). Zmogljivejši različici pa bosta vrednoteni na okoli preračunanih 465 evrov (8GB / 128 GB) oziroma na okoli preračunanih 528 evrov (8GB / 256 GB).


Prijavi napako v članku