Računalništvo, telefonija
25.11.2020 18:00

Deli z drugimi:

Share

Pametna ptičja hišica slovenskih korenin

Kdo pravi, da Slovenci nismo kreativni, popularni, zanimivi ...? Vse to in še več je dokazal tudi najnovejši projekt slovenskih korenin na Kickstarterju, s katerim zbirajo denar za izdelavo pametne ptičje hišice.
Pametna ptičja hišica slovenskih korenin
Pametna ptičja hišica slovenskih korenin

Bird Buddy je pametna ptičja hišica, ki je zmožna s pomočjo umetne inteligence (AI) prepoznati vrsto ptice. Aplikacija je trenutno zmožna prepoznati več kot 1000 različnih vrst ptic.

Za uspešen zagon projekta so si zadali cilj 50.000€, ki so ga že krepko presegli, saj so s pomočjo več kot 5000 uporabnikov do sedaj zbrali že nekaj več kot 800.000€. Projekt se zaključi šele januarja, zato imate še kar nekaj časa, da se mu pridružite tudi vi in prispevate k razvoju izdelka.

Za najhitrejše je pametna ptičja hišica na voljo za zgolj 129€, podpornikom pa bo poslana septembra 2021. Redna cena hišice bo nato znašala 189€. Z zbranimi sredstvi so omogočili tudi, da lahko uporabniki brezplačno izberejo hišico v rumeni barvi in da pridobijo obvestilo, ko zmanjka hrane.

Če zberejo več kot 950.000€, bodo brezplačno dodali še solarne celice. Te so trenutno na voljo kot dodatek za 49€ k osnovni ceni. Prav tako si lahko omislite še druge dodatke, kot je stenski nosilec, nosilec za ograjo in držalo za suet.

Osnovni cilj smo dosegli v prvih 20 minutah, v malo več kot 24 urah pa smo zbrali že več kot pol milijona,” je za 24ur povedal Žiga Vrtačič, eden od soustanoviteljev projekta. Pričakovali smo uspešen zagon projekta, a obseg zanimanja nas je vseeno presenetil,” je še dodal. Največ podpornikov projekta je iz ZDA in Velike Britanije, veliko pa jih je še iz Kanade, Avstralije, Švedske, Nemčije in tudi Slovenije.

Več -> https://cutt.ly/BirdBuddy


Prijavi napako v članku