Računalništvo, telefonija
13.01.2018 08:51

Deli z drugimi:

Share

Pametna pižama za boljše življenje!

Največ koristi od pametne pižame bodo imeli predvsem bolniki z demenco.
Največ koristi od pametne pižame bodo imeli predvsem bolniki z demenco.

Danes vedno bolj prisegamo na raznovrstne pametne naprave, kot so telefoni, televizorji, zapestnice, svetilke ter celo dežniki. Zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj se bo kakšno podjetje odločilo še za pripravo pametne pižame. Ta pogum so zbrali pri japonskem podjetju Xenoma, katerega izdelek bo namenjen predvsem uporabi v zdravstvu, največ koristi bodo od nje imeli bolniki z demenco.

S pomočjo pametne pižame bo zdravstveno osebje namreč zlahka nadziralo paciente, ki se bodo prosto gibali. Poleg tega novost omogoča še nadzor nad dihanjem, pižamo pa je moč priklopiti tudi na elektrokardiograf, podatki pa se na zunanjo napravo prenašajo preko povezave Bluetooth. Pametna pižama je seveda prijazna koži in jo lahko brez težav operemo celo v pralnem stroju.

Pametna pižama podjetja Xenoma, ki jo je bilo možno občudovati na letošnjem sejmu potrošniške elektronike CES 2018, naj bi bila nared za prodajo do leta 2020, letos pa bodo opravljena prva obsežna testiranja novosti. Ta ne bo pretirano draga, saj bo zanjo treba odšteti le okoli preračunanih 82 evrov.


Prijavi napako v članku