Telefoni
21.10.2010 14:22

Deli z drugimi:

Share

Palm napada z mobilnikom Pré 2

Grafični vmesnik in funkcionalnost pametnega mobilnega telefona Palm Pré 2 enostavno navdušujeta!
Grafični vmesnik in funkcionalnost pametnega mobilnega telefona Palm Pré 2 enostavno navdušujeta!

Ko je računalniški gigant HP konec meseca aprila prevzel podjetje Palm je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bo na trg zašel njegov novi pametni mobilni telefon. Mobilnik Palm Pré 2 deluje povsem prepričljivo, saj je opremljen z novim mobilnim operacijskim sistemom webOS 2.0. Pri novincu izstopajo predvsem naslednja generacija večopravilnosti, kar vključuje razporeditev programov po sistemu kart, enotno iskalno orodje “Just Type“, s katerim lahko iščemo znotraj posameznih aplikacij in podpora za Adobe Flash.

Podjetje Palm pri pripravi pametnega mobilnega telefona Palm Pré 2 ni ničesar prepustilo naključju. Opremilo ga je namreč s kakovostnim zaslonom na dotik s 3,1-palčno oziroma 7,9-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo HVGA. Za hitro pisanje sporočil je na voljo drsna tipkovnica QWERTY. Mobilnik Palm Pré 2 pod oblikovno všečnim ohišjem skriva gigaherčni procesor, vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov, brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth in navigacijski sistem GPS. Za zajem fotografij in filmskih posnetkov je na voljo digitalni fotoaparat z ločljivostjo pet milijonov točk in priročno bliskavico.

Mobilnik Palm Pré 2 je opremljen še z izjemno uporabno programsko opremo HP Synergy, ki na enem mestu združuje uporabniške račune za spletne storitve Facebook, Google, Microsoft Exchange, LinkedIn in Yahoo. Na voljo je celo mobilni pisarniški paket QuickOffice. Ta omogoča prikazovanje dokumentov, ki so bili izdelani v Microsoftovih programih Word, Power Point in Excel.

Pametni mobilni telefon Palm Pré 2 bo naprodaj že konec oktobra. Na Stari celini ga bo mogoče sprva kupiti le v Franciji. K nam naj bi prispel najkasneje do naslednje pomladi.


Prijavi napako v članku