Obvestila podjetij
30.03.2011 07:15
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Otroci so spoznavali delo staršev

V podjetju SAOP, so priredili Dan odprtih vrat, na katerega so povabili otroke zaposlenih.
Otroci zaposlenih so se seznanili z delom staršev na SAOP
Otroci zaposlenih so se seznanili z delom staršev na SAOP

V podjetju SAOP, vodilnem proizvajalcu poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, so priredili Dan odprtih vrat, na katerega so povabili otroke zaposlenih.

Namen obiska je bilo spoznavanje otrok z delovnim okoljem njihovih staršev, predvsem zato, da bi jim približali skupnost, kjer starši delajo ter, da bi bolje razumeli pomen službenih obveznosti v njihovem družinskem vsakdanu.

Otroci so si poleg poslovnih prostorov, kjer delajo njihovi starši, ogledali tudi pravljično predstavo z Radošem Bolčino, priredili pa so jim tudi mini zabavo s torto ter ustvarjalno delavnico. Otroške umetnine bodo v SAOPju ponudili na ogled na razstavi, ki jo bodo otvorili 1. aprila, na 24. rojstni dan podjetja.

„Spremeniti podjetje v igralnico je posebno doživetje. Tedaj res začutiš, kako velika družina pravzaprav smo,“ je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. „Vesela sem, da so se zaposleni odzvali povabilu, naj pripeljejo svoje otroke, saj to po eni strani izkazuje njihovo pripadnost kolektivu po drugi strani pa pomeni pokazatelj za vodstvo, da dobro delamo z ljudmi.“

V SAOPju deluje 36 staršev, ki imajo otroke, skupno pa je kar 61 otrok v starostnem obdobju od par mesecev do 19. let. Od tega je 29 predšolskih otrok, 25 jih obiskuje osnovno šolo, 7 pa srednjo šolo. Podjetje so obiskali tudi vnuki zaposlenih, tako da je SAOPjev otroški živžav štel kar 44 otrok.

„Podjetje SAOP je kot organizacija znanja odvisna od delovne klime in motivacije zaposlenih. Glede na to, da ima več kot ¾ redno zaposlenih družine z otroci, je izredno pomembno, da jim omogočimo uskladitev službenih obveznosti tudi z družinskim življenjem,“ je še dodala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Skoraj 10 odstotkov ljudi je redno povezanih s porodniškimi dopusti, mlade mamice pa se pogosto odločijo za 4- ali 6-uri delavnik.

Poleg tega zaposlenim omogočajo tudi fleksibilen urnik, tako da lahko prilagodijo prisotnost v službi glede na dogajanje v družini oziroma šolske obveznosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAOP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SAOP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SAOP - Računalniški programi za računovodstvo, knjigovodstvo, izdajanje računov, potni nalogi, trgovina, računovodski servis, obrtnik

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAOP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku