Računalništvo, telefonija
23.03.2017 13:31

Deli z drugimi:

Share

OTG USB ključki: 3-v-1 povezljivost

OTG (on-the-go) USB ključki s pomočjo OTG standarda omogočajo mobilnim napravam, da med seboj komunicirajo brez uporabe računalnika.
OTG (on-the-go) USB ključki s pomočjo OTG standarda omogočajo mobilnim napravam, da med seboj komunicirajo brez uporabe računalnika.

V zadnjih letih največji poudarek na tehnološkem področju dajemo povezljivosti. Vedno več naših naprav je povezanih preko spleta, vendar pa tudi v offline svetu obstajajo elegantne rešitve za lažjo povezljivost.


Tudi v offline svetu namreč ostaja pomembna optimizacija naprav in možnosti prenašanja datotek in podatkov in souporaba naprav. Rešitev so t.i. hub-i oz. zvezdišča, kamor vključujemo svoje naprave in ki nam tako pomagajo pri njihovi sinhronizaciji in souporabi.

Eden od takšnih zvezdišč so tudi OTG (on-the-go) USB ključki, ki s pomočjo OTG standarda omogočajo mobilnim napravam, da med seboj komunicirajo brez uporabe računalnika. Edina zahteva je, da ima vaša mobilna naprava omogočeno funkcijo OTG, kar pa pri večini novodobnih naprav ne bo omejitev. OTG standard omogoča:

  1. povezovanje USB-ja in zunanjega diska
  2. igranje igric na mobilnih naprav z uporabo pravega kontrolerja
  3. delo na mobilni napravi z uporabo tipkovnice in miške
  4. tiskanje neposredno z mobilne naprave
  5. ali pa npr. upravljanje DSLR kamere z mobilne naprave (deluje na Andriod mobilnih napravah)

Izberite svoj OTG USB ključek:

  • USB dual: z mikro USB in standardnim USB (npr. Andorid) priključkom
  • USB trio: z mikro USB, standardnim USB in iPhone priključkom

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku