Računalništvo, telefonija
27.06.2008 12:48
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oria praznuje 20 let


Direktor Miha Praunseis in nov logotip podjetja Oria.

Podjetje Oria Computers v letošnjem letu praznuje 20 let delovanja in poslovanja ter bogatih izkušenj na področju poslovnega sodelovanja in ustvarjanja dodane vrednosti partnerjem. Podjetje je bilo ustanovljeno v letu 1988 na zametkih temeljev hitrorastoče industrije računalništva in razvoja malega gospodarstva in preraslo v mednarodno podjetje z lastnim razvojem poslovnih programskih rešitev.
Že od ustanovitve podjetja se vodstvo in zaposleni podjetja trudijo ustvarjati dodano vrednost njihovim partnerjem in kupcev. Delovati na področju hitro razvijajočih se tehnologij ni nikoli enostavno, saj je potrebno dobro prepoznavati potrebe naročnikov ter vedno razvijati in uvajati nove, boljše rešitve, ki zagotavljajo razvoj podjetij na področju organizacije in procesov. Oria je v vseh teh letih delovanja prešla skozi različne faze razvoja samega podjetja kot tudi širšega slovenskega gospodarskega prostora. Podjetje je preraslo v eno izmed najbolj prepoznavnih inovativnih slovenskih podjetij, ki s svojimi rešitvami in procesnimi modeli spreminjajo poslovno prakso.

Več kot 50 zaposlenih, mednarodno poslovanje, več kot 4,5 mio EUR letnega prometa, spodbujanje družbeno odgovornega delovanja, številna priznanja za inovativnost in nenazadnje številna strateška partnerstva so prav gotovo dejstva, ki pričajo o uspehu podjetja. Dokaz, da je Oria Computers podjetje s človeškim obrazom in zadovoljnimi zaposlenimi, pa je tudi letošnja nagrada za enega od najboljših zaposlovalcev v Sloveniji.

Leto 2008 pa podjetju ne pomeni samo okroglo obletnico delovanja. Predstavlja namreč mejnik, ko bo novim izzivom in še višjim ciljem naproti zajadralo s prenovljeno grafično podobo in novim imenom podjetja. Zgodovina in razvoj podjetja predvsem pa zahteve na trgu so narekovale, da se je podjetje v zadnjih letih najprej prestrukturirali v storitveno orientirano podjetje, danes pa že stopa po poti proti podjetju znanja. Tako je Oria Computers postala “samo” ORIA, ki bo v prihodnje še povečala pomen prepoznavanja zadovoljstva poslovnih partnerjev ter izzivov razvoja, ki bodo vse bolj usmerjeni tudi na tuja tržišča.

Prav odločitev, da se podjetje na področjih, kjer ima velik tržni delež na slovenskem trgu, usmeri tudi na ostale trge v širši regiji srednje, vzhodne in JV Evrope, letos dobiva prve konkretne rezultate. Tako Oria trenutno izvaja projekte na področju informatizacije logistike na 4 tujih trgih (Poljska, Srbija, Ukrajina, Slovaška), pred kratkim pa smo skupaj s lokalnim partnerjem ustanovili podjetje Programma AEC d.o.o. s sedežem v Zagrebu in tako nadgradili in razširili dolgoletno sodelovanje s nemškim podjetjem Nemetschek.


Prijavi napako v članku