Računalništvo, telefonija
06.02.2018 11:18
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Okleščeni operacijski sistem Windows 10 S bo na voljo že aprila

Od aprila naprej bomo lahko Windows Home S brezplačno nadgradili na polno različico Home.
Od aprila naprej bomo lahko Windows Home S brezplačno nadgradili na polno različico Home.

Nedavno smo poročali o tem, da naj bi Microsoft okleščen operacijski sistem Windows 10 S kmalu ponudilo v prodajo kot samostojen izdelek (http://bit.ly/Win-10S-RN). Uporabnik naj bi seveda še vedno imel možnost, da bi ta operacijski sistem nadgradil, v kolikor bi potreboval dodatne možnosti, kot je na primer možnost samostojnega nameščanja programske opreme. Kot kaže se bo to zgodilo že aprila letos, saj se podjetje Microsoft želi čim prej otresti očitkov, da z nameščanjem operacijskega sistema Windows 10 S uporabnike neposredno silil v nakup zmogljivejše različice.

Od aprila naprej bodo »naprednejši« uporabniki poceni osebnih računalnikov lahko precej ceneje in predvsem lažje prišli do razširjenih zmožnosti operacijskega sistema. Lastniki različice Windows Home S bodo na primer brezplačno lako nadgradili na polno različico Home, medtem ko bo različica Pro uporabnike naprav z nameščenim operacijskim sistemom Windows 10 Pro S dostopna že za preračunanih 40 evrov v Združenih državah Amerike. Pri nas naj bi bilo za prehod iz različice Windows 10 Pro S na Windows 10 Pro treba odšteti okoli 50 evrov, kar ni ravno veliko.

Kljub temu manj zahtevnim uporabnikom priporočamo, da obdržijo okleščen operacijski sistem Windows 10 S. Ta je namreč precej bolj varen, saj so tu uporabnikom na voljo za nameščanje le aplikacije, ki so varnostno preverjene. Poleg tega je operacijski sistem Windows 10 S enostaven in hiter za namestitev ter omogoča enostavno upravljanje.


Prijavi napako v članku