Računalništvo, telefonija
19.01.2020 09:10
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odlična novica za uporabnike WhatsAppa

WhatsApp nam vendarle ne bo prikazoval oglasov!
WhatsApp nam vendarle ne bo prikazoval oglasov!

Sporočila storitev WhatsApp ima med uporabniki pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav zelo veliko privržencev. Trenutno ga namreč za komunikacijo in dopisovanje aktivno uporablja že več kot 1,5 milijarde posameznikov. Število uporabnikov, predvsem mlajših pa se povečuje s svetlobno hitrostjo, ti pa seveda zahtevajo vedno nove funkcionalnosti, ki jih programerji pripravljajo kot za stavo.

V začetku leta 2020 je sporočilni sistem WhatsApp pridobil dve novi in nadvse pomembni možnosti, ki nas bosta zagotovo razveselili. Prva možnost je enostavna uporaba temnega načina delovanja (Dark Mode), in sicer tako za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Android kot iOS. Uporabniki poleg temnega načina delovanja zagotovo cenijo tudi novo možnost samouničevanja oziroma samodejnega brisanja sporočil. Uporabniki lahko dejansko nastavijo, da se sporočila izbrišejo po eni uri, enem dnevu, tednu, mesecu ali letu.

Še bolj razveseljujoča novica pa je ta, da so pri podjetju Facebook opustili načrte o tem, da bodo uporabnike »bombardirali« z oglasi. Ti bi se morali sprva prikazovali občasno, nekoliko kasneje pa naj bi postajali vse pogostejši, a na srečo iz tega ne bo nič. Namesto prikazovanja oglasov bo podjetje Facebook dodaten zaslužek iskalo s promocijo storitve WhatsApp za poslovne uporabnike in možnosti podjetij, da prek te aplikacije komunicirajo s svojimi strankami. Poleg tega pa bo dodaten denar prinesla tudi možnost prenosa denarja med uporabniki aplikacije WhatsApp, in sicer preko storitve Facebook Pay.


Prijavi napako v članku