Telefonija
05.05.2021 06:18

Deli z drugimi:

Share

Odklepanje avtomobila s pametnim mobilnim telefonom

Odklepanje avtomobila še nikoli ni bilo enostavnejše!
Odklepanje avtomobila še nikoli ni bilo enostavnejše!

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Polestar v avtomobilskih ključih ne vidi nobene uporabne vrednosti, zato bo te kaj kmalu poslalo v večna lovišča. Njihovo mesto bodo seveda prevzeli pametni mobilni telefoni. Ta je namreč nedavno posodobil programsko opremo njihovih električnih avtomobilov in sicer z namenom, da zagotovi podporo za elektronske kluče.

Možnost uporabe pametnih mobilnih telefonov za odklepanje električnih avtomobilov Polestar je proizvajalec omogočil s pripravo nove funkcije Polestar Digital Key. Skrbi do novost ne bo delovala, pa so povsem odveč. Avtomobil ima namreč na voljo kar 18 tipal Bluetooth z namenom, da zagotovi največjo možno varnost in zanesljivost. Zaznava telefona se seveda odvija povsem samodejno.

Ker je ključ za odklepanje električnih avtomobilov Polestar na pametnem mobilnem telefonu shranjen v šifrirani obliki znotraj namenske aplikacije, je možnost zlorab zelo majhna. Brez ustreznega ključa namreč certifikat za odklep avtomobila ni mogoče ponarediti. Poleg tega lahko uporabnik preko aplikacije Polestar spremlja še druge lastnosti avtomobila, kot je na primer napolnjenost baterije ali pa upravlja z varnostnimi možnostmi, kot na primer zaklep vrat.


Prijavi napako v članku