Računalništvo, telefonija
13.08.2016 13:13

Deli z drugimi:

Share

Od sedaj naprej nam bodo kuhali kar roboti!

Kuhinjski robot podjetja Moley Robotics vam bo skuhal kar 2.000 različnih obrokov.
Kuhinjski robot podjetja Moley Robotics vam bo skuhal kar 2.000 različnih obrokov.

Zaradi vse bolj natrpanega urnika je časa za kuhanje iz dneva v dan manj, zato se vse bolj poslužujemo hitre in predvsem nezdrave prehrane ali pa to kar naročamo. Pri podjetju Moley Robotics so prepričani, da so ti časi nepreklicno mimo, saj so pripravili rešitev za tiste, ki nimajo časa, da bi si pripravili zdrav in okusen obrok. Ti so namreč pravili povsem avtomatizirano kuhinja, kjer robot lahko upravlja s prav vsemi deli kuhinje, in sicer od pomivalnega korita do pečice. Robot pa nam ne bo zgolj pripravil obroka ampak bo tudi poskrbel, da bo kuhinja po tem spet popolnoma čista.

Robot kuhar je pri delu povsem samostojen, saj so ga inženirji opremili s kar 20 električnimi motorji, 24 sklepi in 129 tipali, za piko na i pa so še posneli gibe profesionalnih kuharjev. Robot lahko brez težav pripravi do 2.000 obrokov, ki so po oceni poznavalcev vedno pripravljeni z odliko. Na povsem avtomatizirano kuhinjo na srečo ne bo potrebno veliko čakati, saj bodo prvi modeli na voljo za prodajo že v prvi polovici naslednjega leta.

Kuhinjskega robota podjetja Moley Robotics si žal ne bodo mogli privoščiti posamezniki s tanjšimi denarnicami. Zanj bo namreč v Združenih državah Amerike potrebno odšteti od preračunanih 13,5 tisoč evrov do preračunanih 65 tisoč evrov. V Evropi bo cena zanj še nekoliko višja. Kako pa se kuharski robot podjetja Moley Robotics obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na povezavi bit.ly/Moley-Robotics-RN.


Prijavi napako v članku