Igre
02.12.2012 10:03
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Očala, s katerimi boste dobesedno “vstopili” v igro

Očala Oculus Rift bodo bržkone revolucionirala igranje računalniških iger.
Očala Oculus Rift bodo bržkone revolucionirala igranje računalniških iger.

Očala za virtualno resničnost Oculus Rift, ki se financirajo preko precej uspešnega spletnega projekta Kickstarter (is.gd/iVlDtT), bi se morala na tržišču pojaviti že v naslednjem mesecu. Oculus Rift so napredna očala za doživetje virtualne resničnosti, ki so v prvi vrsti namenjena računalniškim igram. Za razliko od ostalih podobnih rešitev očala Oculus Rift uporabnikom ponujajo neverjetno široko vidno polje, izjemno visoko ločljivost zaslona ter nizko latenco sledenja premikom glave, s čimer bodo uporabniki svet iger doživeli na način, ki je bil do sedaj povsem neznan. Žal je pri proizvodnji omenjenih očal prišlo do manjših težav, tako da bodo nekateri kupci, ki so očala z donacijo kupili preko že omenjenega Kickstarterja, morali še nekoliko počakati.

Od konca naše Kickstarter kampanje smo se močno trudili, da bi proizvedli 7500 brezhibnih proizvodov v zgolj 4 mesecih. V tem času smo morali spremeniti prvotno obliko, prilagojeno masovni proizvodnji, hkrati pa smo morali v očala implementirali množico novih funkcionalnosti,” so v sporočilu za javnost povedali v podjetju.

Razvojna skupina je namreč po predstavitvi očal Oculus Rift pričakovala zgolj nekaj 100 naročil, tako da ni presenetljivo, da jih je javnost ujela povsem nepripravljene. Proizvodnja in distribucija nadaljnjih kosov opreme se bo nadaljevala nekje marca naslednjega leta.


Prijavi napako v članku