Igre
13.12.2016 14:05

Deli z drugimi:

Share

Obogatena resničnost za precej dostopnejšo ceno

Occipital Bridge so prva cenovno dostopna očala za obogateno resničnost!
Occipital Bridge so prva cenovno dostopna očala za obogateno resničnost!

Vse več proizvajalcev očal za navidezno resničnost se usmerja na področje spremenjene oziroma obogatene resničnosti, kar pomeni, da vas uporaba teh očal ne prenese v navidezni svet, ampak omogoča lažje prepletanje realnega in spletnega okolja. Tako lahko v svoji pisarni ali domu upravljate aplikacije, ki si jih namestite po celi sobi, hkrati pa ponuja možnost, da si določene aplikacije pritrdite na določen del sobe in s tem spletno okolje prenesete v svoj življenjski prostor. Ker pa so tovrstna očala relativno draga, se je podjetje Occipital odločilo, da temu naredi konec.

Inženirji podjetja Occipital so namreč pripravili nadvse zanimiva očala za razširjeno resničnost, za katere je potrebno odšteti le preračunanih 377 evrov. Očala Bridge delujejo na podlagi gonilnikov Bridge Engine, ki so jih razvili v podjetju in omogočajo učinkovito odprtokodno razvijalsko orodje za programerje, ki želijo v prihodnosti sami dodajati nove elemente in virtualne svetove, vključno z digitalnim asistentom. Occipital obljublja, da njihova očala izrisujejo in animirajo elemente pri zelo hitrih frekvencah osveževanja, kar pomeni, da je uporabniška izkušnja edinstvena.

Čeprav je za očala za obogateno resničnost Occipital Bridge potrebno odšteti le preračunanih 377 evrov, ta žal ne bomo mogli uporabiti samostojno. Novost je namreč mogoče uporabiti le s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone 6, iPhone 6S in iPhone 7. Prostor pred očmi uporabnika namreč prikazuje kamera telefona, ki pa je pri telefonih iPhone vsaj nadvse kakovostna.


Prijavi napako v članku