Računalništvo, telefonija
03.09.2017 06:01

Deli z drugimi:

Share

Novi Razer Blade Pro z GeForce GTX 1060

Novi Razer Blade Pro bo kos tudi grafično najzahtevnejšim igram.
Novi Razer Blade Pro bo kos tudi grafično najzahtevnejšim igram.

Najzahtevnejši igričarji ne prisegajo na kompromise, zato je podjetje Razer zanje pripravilo novi prenosni računalnik Blade Pro, ki mu ne bo zmanjkalo moči niti pri najzahtevnejših nalogah. Inženirji so ga namreč opremili z zmogljivo grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1060, kar pomeni, da lahko prenosnik brez težav nadomesti namizni računalnik. Tudi preostala strojna oprema je seveda primerna za igranje računalniških iger, ki so grafično nadvse zahteven.

Preostala oprema novega prenosnega računalnika Razer Blade Pro obsega štirijedrni procesor Intel Core i7-7700HQ frekvence 2,8 gigahercev ozioma 3,8 gigahercev v pohitrenem načinu, sistemski pomnilnik kapacitete do 32 gigabajtov ter kakovostni in širokokotni zaslon s 43,9-centimetrsko oziroma 17,3-palčno diagonalo in s povprečno frekvenco osveževanja 120 hercev. Za shranjevanje podatkov je privzeto na voljo 256 gigabajtni pogon Solid State, ki ga po potrebi lahko nadgradimo na dva terabajta oziroma na štiri gigabajte v kolikor se odločimo za klasični trdi disk.

Igričarski prenosni računalnik Razer Blade Pro pričakovano razpolaga s tipkovnico, ki je osvetljena v ozadju s 16,8 milijoni barvnih odtenkov. Čeprav gre tu za prenosnik kar zavidljivih dimenzij, ta ni pretežak, saj tehta skupno le okoli tri kilograme. Ker gre za igričarski prenosnik, Razer Blade Pro ne bo ravno poceni, saj bo za vstopno različico evropskim trgovcem treba odšteti okoli 2.400 evrov.


Prijavi napako v članku