Računalništvo, telefonija
01.07.2020 11:10

Deli z drugimi:

Share

Novi PlayStation 5 s povsem prenovljenim vmesnikom?

Igralna konzola PlayStation 5 naj bi prinesla tudi povsem prenovljen grafični vmesnik.
Igralna konzola PlayStation 5 naj bi prinesla tudi povsem prenovljen grafični vmesnik.

Podjetje Sony je pred časom predstavilo težko pričakovano igralno konzolo PlayStation 5, ki je navdušila mnoge ljubitelje konzolnih iger. Novost je pričakovano futuristično oblikovana z igralnimi ploščki, ki so ergonomični in naj bi zagotavljali še boljšo igričarsko izkušnjo. Uporabnikom bosta na voljo dve različici nove igralne konzole, in sicer klasična PlayStation 5 in digitalna PlayStation 5 Digital Edition. Konzoli bosta v osnovi enaki, le da različica Digital Edition ne bo razpolagala z optičnim pogonom. Zato ne preseneča, da bo klasična igralna konzola PlayStation 5 nekoliko dražja, in sicer naj bi njena maloprodajna cena v evropskem prostoru znašala 499 evrov. Za različico PlayStation 5 Digital Edition pa naj bi bilo treba odšteti 100 evrov manj, in sicer 399 evrov.

Nova igralna konzola PlayStation 5 bo pričakovano opremljena z zmogljivo strojno opremo. Ta bo namreč obsegala obsegala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine bo skrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca. Piko na i bo dal hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4.

Zato ne preseneča, da bodo inženirji podjetja Sony za novo igralno konzolo PlayStation 5 pripravili povsem novi grafični vmesnik. Ta naj bi bil grafično precej bolj všečen v primerjavi z zdajšnjim grafičnim vmesnikom, hkrati pa naj bi ponujal večjo ločljivost v primerjavi s tistim, ki je trenutno na voljo za igralno konzolo PlayStation 4. Poleg tega naj bi novi grafični vmesnik ljubiteljem iger prinesel povsem prenovljen način izbire vsebin, na katerega se bo preprosto treba navaditi. Več informacij o novem grafičnem vmesniku pa naj bi bilo znanih v prihodnih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku