Računalništvo, telefonija
11.11.2016 09:34
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi MacBook Pro povsem potolkel konkurenco

Povpraševanje po novem Applovem prenosniku MacBook Pro je presenetilo vse!
Povpraševanje po novem Applovem prenosniku MacBook Pro je presenetilo vse!

Številni kritiki širom sveta so novi Applov prenosni računalnik Macbook Pro že označili za najboljši in zdaleč najuporabnejši prenosnik v vsej zgodovini. To niti ne preseneča, saj je opremljen z interaktivnim na dotik občutljivim zaslonom Touch Bar, ki dejansko nadomešča funkcijske tipke in se spreminja glede na trenutno aplikacijo oziroma spletno stran. Z njo lahko na primer upravljamo glasbo, izbiramo emdžije, uporabljamo drsnike in podobno.

Da je prenosni računalnik MacBook Pro dejansko najboljši prenosnik vseh časov, pa so dokazali tudi potrošniki sami. V samo nekaj dneh je podjetju Apple uspelo prekositi celotno neposredno konkurenco, ki ima svoje izdelke na voljo v prodaji že nekaj časa. Apple je z novincem v prvih petih dneh namreč ustvaril več prometa, kot so ga skupaj ustvarili kompaktni prenosniki Microsoft Surface Book, ASUS Chromebook Flip, Dell Inspiron 2-in-1 in Lenovo Yoga 900.

Omenjena raziskava je bila opravljena preko analize več kot milijona elektronskih računov, ki so jih analitiki prejeli s strani 12.979 spletnih trgovin, lociranih v Združenih državah Amerike. Kot zanimivost naj še dodamo, da je v primerjavi z lanskoletnim modelom podjetju Apple uspelo v zgolj nekaj dneh ustvariti za kar 78 odstotkov več prometa, kar je nedvomno pohvale vredno.


Prijavi napako v članku