Telefoni
27.06.2015 08:45
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone že v izdelavi

Prvi mož Appla Tim Cook je že napovedal oster boj zoper nedovoljene telesne preiskave!
Prvi mož Appla Tim Cook je že napovedal oster boj zoper nedovoljene telesne preiskave!

Po poročanju ameriškega medija Bloomberg naj bi se Apple že pripravljal na obsežno proizvodnjo novih modelov iPhone. Slednja naj bi se začela naslednji mesec in po mnenju analitikov ne gre pričakovati večjih težav ali zamud pri zagotovitvi zadostne ponudbe. Glavni razlog predstavlja dejstvo, da se novi modeli iPhone vizualno najverjetneje ne bodo razlikovali od trenutne generacije. Pri Applu s tem nadaljujejo pretekli razvojni cikel, ki večje spremembe pri modelih iPhone predstavlja na vsake dve leti.

Novi modeli iPhone, ki naj bi bili predstavljeni letošnjo jesen, naj bi vključevali tako imenovano funkcijo Force Touch. Slednja je bila predstavljena pri najnovejših prenosnikih MacBook in pametni uri Apple Watch. Force Touch za uporabnika predstavlja dodatno možnost interakcije z aplikacijami. Zaslon na novih iPhonih bo tako zmožen meriti silo s katero uporabnik pritiska in temu primerno ponuditi dodatne možnosti oziroma prikazati dodatne menijske. Aplikacije, ki delujejo na pametni uri Apple Watch, Force Touch uporabljajo predvsem za izvajanje določenih aktivnosti, kot je na primer dodajanje novih dogodkov v koledar. S tem se prihrani prostor na zaslonu saj ni več potrebe po vizualni predstavitvi gumba.

Po poročanju podjetja KGI naj bi nova modela iPhone bila tudi za 0,15mm debelejša in 0,2mm višja od trenutne generacije. Razlog je ravno pri uporabi predhodno opisane Force Touch tehnologije. Odstranjena naj bi bila tudi izboklina kamere na hrbtni in strani.

Ostale novosti, ki jih pripravljajo pri Applu za nova modela iPhone se nanašajo na vizualne posodobitve in izboljšane specifikacije. Poleg obstoječih barvnih različic, srebrne, sive in zlate, naj bi pri Applu predstavili tudi nov barvni odtenek zlate in sicer barvo rdečega zlata. Aluminijasto ohišje bo poleg nove barve tudi trdnejše. Pri Applu naj bi tako uvedli podoben proces utrditve aluminija kot so to storili pri pametni uri Apple Watch. Slednje predstavlja odgovor na tako imenovani Bendgate. Večje spremembe naj bi bila deležna tudi kamera tako na prednji kot tudi hrbtni strani. Za razliko od današnjih 8MP naj bi ponujala 12MP. Novi modeli iPhone bodo najverjetneje predstavljeni septembra letos.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku