Telefoni
06.10.2022 09:06

Deli z drugimi:

Share

Novi iOS je letos bolj vznemirljiv kot novi iPhone

iPhone 14 Pro in Pro Max sta lepa in še bi ju lahko kako opisali, a kaj je bolj zabavnega kot izrezovanje in lepljenje fotografije prijateljevega obraza v iOS 16?

Večina povprečnih uporabnikov mobilnih telefonov ni najbolj tehnološko podkovanih, a mislimo, da bi se tudi ljudje, ki se le malo zanimajo za mobilno tehnologijo, strinjali: letošnji iPhoni so dolgočasni, je pa iOS 16 odličen.

To je najbolj enostaven način, kako razložiti letošnjo situacijo. Različica z več odtenki je, da je običajni iPhone 14 dolgočasen – 14 Pro in Pro Max sta zanimiva, vendar bolj zato, ker sta nekakšen načrt za prihodnost iPhona. “Dynamic Island” je zanimiva rešitev nekaterih težav s strojno in programsko opremo, kar je zagotovo koristno. Vendar pa vse to ni namenjeno temu, da bi med uporabo telefona izstopala in vzbujala pozornost; njena naloga je, da se gladko vključi v uporabniško izkušnjo, tako da je čez nekaj časa skoraj neopazna.

Dokler se zložljive naprave ne uveljavijo v večji meri, mislimo, da smo trenutno pri strojni opremi telefonov na tem področju: postopne nove funkcije, ki izboljšujejo izkušnjo uporabe naprave. Ne smejo vas navdušiti ali popolnoma prevzeti. Preprosto so tukaj za to, da delujejo.

Novi programski triki pa so bolj oprijemljivi. Funkcija, ki jo bodo mnogi uporabljali vsak dan v naslednjem telefonu iPhone, ki ga bodo kupili čez dve ali tri leta, je milo rečeno zanimiva; kopiranje in lepljenje izreza fotografije mačke s telefonom, ki ga že imajo, pa je bolj zanimivo. Enako velja za “always-on” zaslon. Čez nekaj let jo bo verjetno imel vsak novi iPhone in na to se bomo navadili. Vendar je zdaj nov prilagodljiv zaklenjeni zaslon, ki prikazuje fotografijo vašega otroka, veliko bolj impresiven.

Morda se zdi, da je to samoumevno. Navsezadnje skoraj vsak lastnik iPhona jeseni dobi novo različico sistema iOS, medtem ko jih bo veliko manj dobilo nov iPhone. Vendar se kljub temu zdi, da je letos ta prehod na novi iOS bolj izrazit kot v v zadnjih letih. Letošnji telefoni iPhone so v primerjavi z lanskimi modeli manjše nadgradnje, medtem ko iOS 16 ponuja več pomembnih, upamo si celo reči zabavnih novih funkcij, kot druge nadgradnje različic operacijskega sistema v nedavni zgodovini. Novi zaklenjeni zasloni so zabavni! Foto izrezki so zabavni! Urejanje sporočila iMessage po tem, ko ste ga poslali, lahko…. hja, reši razmerje! Vse te novosti in še kakšno zraven lahko ceni vsakdo, ne glede na to, ali vsako leto posodablja iPhone ali ne.

Dokler nas večina nosi telefone v obliki ploščice, bo stanje verjetno ostalo takšno. Letos smo lahko zasledili veliko testov telefonov, a Samsung Galaxy Z Fold 4 in Z Flip 4 sta bila edina, za katera se nam še vedno zdi, da bosta temeljito spremenila moj naš odnos do telefona. Do takrat bomo pa tudi mi tisti, ki bo pogovore začenjal z: “Torej, ste že prenesli iOS 16? Naj vam pokažemo nekaj zanimivega.”


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni Apple iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več