Operacijski sistemi
28.01.2021 13:05
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome OS 88 spremeni vaš Chromebook v pametni zaslon!

Novi Google Chrome OS 88 nam bo dejansko pomladil osebni računalnik Chromebook.
Novi Google Chrome OS 88 nam bo dejansko pomladil osebni računalnik Chromebook.

Verjetno ni treba preveč poudarjati, da prenosni in namizni računalniki Chromebook z operacijskim sistemom Google Chrome OS postajajo vse bolj priljubljeni tako med običajnimi kot tudi med poslovnimi uporabniki. Zasluge za to pa gre pripisati predvsem operacijskemu sistemu, saj ta iz dneva v dan postaja uporabnejši. To nedvomno drži tudi za novi Chrome OS 88, saj je opremljen z nadvse zanimivimi novostmi. Med njimi izstopa predvsem novi ohranjevalnik zaslona, saj lahko iz našega začetnega zaslona »iztisnemo« precej več možnosti, kot smo jih lahko doslej.

Nova možnost vgrajena v operacijski sistem Chrome OS 88 omogoča, pa se na začetnem zaslonu prikazujejo slike, ki so shranjene v našem albumu Google Photos, vključno s tistimi, ki se nahajajo v specifičnih albumih. Tu lahko seveda izberemo tudi zgolj določene slike. Če pa imate funkcijo Google Photos že vgrajeno v vaš Pixel Stand in Nest Hub, potem si lahko že predstavljate, kako nova možnost deluje in kakšne prednosti nam lahko prinese kot končnim uporabnikom.

S pomočjo nove možnosti lahko začetni zaslon uporabljamo tudi za prikaz podatkov o lokalnem vremenu, hkrati pa nam je omogočen lažji dostop do večpredstavnostnih predvajalnikov za predvajanje glasbenih datotek ali pa videoposnetkov. Poleg tega bomo na začetnem zaslonu našli še informacije o napolnjenosti baterije in brezžičnem signalu Wi-Fi. Pri tem velja še omeniti, da se nova možnost nahaja v nastavitvah in sicer v delu imenovanem »Personalization«.


Prijavi napako v članku