Računalništvo, telefonija
10.04.2018 06:09

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome nam bo znatno polepšal komunikacijo z ostalimi!

Novi Google Chrome Canary ponuja privzeto podporo za emoje.
Novi Google Chrome Canary ponuja privzeto podporo za emoje.

Emoji so se ukoreninili v naše vsakdanje življenje, saj predstavljajo vsakdanje predmete ali pojme, pri čemer posamezen simbol izraža določen pomen, ki si ga včasih lahko razlagamo po svoje. Za nameček z združevanjem različnih simbolov pa lahko izrazimo tudi bolj zapletene misli. To je verjetno tudi razlog, zakaj so programerji podjetja Google v zgodnjo različico spletnega brskalnika Chrome Canary vključili privzeto podporo za emoje, ki je nemudoma navdušila mnoge.

Programerji podjetja Google so podporo za emoje vključili v zgodnjo poskusno različico spletnega brskalnika Chrome, ki je namenjen izključno operacijskemu sistemu MacOS. Uporabnikom je dejansko na voljo poseben meni, kjer lahko izberejo enega izmed najbolj priljubljenih emojev. To bo marsikomu poenostavila komunikacijo, saj je lahko iskanje znakov za želeni emoj lahko dolgotrajno, saj pogosto ne vemo njegovega imena ali njegovega natančnega pomena.

Meni z najbolj priljubljenimi emoji je trenutno na voljo v najnovejši različici spletnega brskalnika Chrome Canary, in sicer v različici 67.0.3389.3. Canary je posebna oziroma zgodnja različica brskalnika Chrome, namenjena preizkušanju novih funkcij, ki so v primeru uspešnega izida vključene v poskusno različico brskalnika Chrome. Trenutno pa žal še ni podatkov o tem, kdaj naj bi programerji podjetja Google to možnost vključili tudi v zgodno poskusno različico spletnega brskalnika Chrome, ki je namenjen računalnikom z operacijskim sistemom Windows.


Prijavi napako v članku